Φοβάται πραξικόπημα στην Ελλάδα

17:23 10/5/2012 - Πηγή: Olympia
Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, εάν η χώρα χρειαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ λόγω των οικονομικών απαιτήσεων των ευρωπαίων εταίρων της, φοβάται ο Συμπρόεδρος της Ομάδας των Οικολόγων-Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπεντί.

“Ο πολιτικός χώρος έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα”, λέει ο Κον Μπεντί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde. “Αυτό είναι ένα μήνυμα ελπίδας. Eάν αφήσουμε τους Έλληνες να φροντίσουν

τον εαυτό τους μόνοι τους, διακινδυνεύουμε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα”, εκτιμά, σχολιάζοντας τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

“Η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα είναι ακόμη πιο δραματική. Κανείς δεν ξέρει πώς η χώρα αυτή θα λειτουργήσει με νέες δραχμές”, σημείωσε. Ο Ντανιέλ Κον Μπεντί, πιστεύει ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί μια “πόρτα διεξόδου”, συμμετέχοντας σε συζητήσεις με τα κόμματα της αριστεράς, συμπεριλαμβανομένων των πιο ριζοσπαστικών, προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο πριν από τις νέες εκλογές, οι οποίες προβλέπονται όπως αναφέρει λόγω του σημερινού αδιεξόδου θα πρέπει να εφαρμοστεί μια “κοινωνική ατζέντα”.
 
 enikos.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα