Φάιμαν – Φέκτερ: Διχογνωμία για το μέλλον της Ελλάδας

11:52 27/8/2012 - Πηγή: Olympia

Τη διχογνωμία για το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα στους κόλπους της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού, αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα, επισημαίνουν οι εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις για τη χώρα μας από τον καγκελάριο της Αυστρίας, και αρχηγό των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, και την υπουργό Οικονομικών της χώρας, και επικεφαλής του συγκυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, Μαρία Φέκτερ που συνέπεσαν την Κυριακή.

«Ενδεχόμενη αποπομπή της Ελλάδας

από το ευρώ θα στοίχιζε πολύ ακριβότερα απ’ ό,τι μία παράταση χρόνου για δυο ή τρία χρόνια» προειδοποιεί ο καγκελάριος της Αυστρίας. Σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα, ο Φάιμαν τονίζει ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι τόσο βαθιά και η ανεργία τόσο υψηλή, ώστε χωρίς μια παράταση του χρόνου αποπληρωμής, δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει.

Στον αντίποδα, αντίθετη στο ενδεχόμενο της ελληνικής επιμήκυνσης δηλώνει η αυστριακή υπουργός Οικονομικών. Υποστηρίζει ότι η αντοχή των δανειστών και των αυστριακών φορολογουμένων «έχει φτάσει στα όρια της», αλλά προσθέτει ότι η Αυστρία είναι πρόθυμη να παράσχει στην Ελλάδα τεχνική βοήθεια, για να τονωθεί η περιφερειακή ανάπτυξη, να αντληθούν κοινοτικοί πόροι ή να δημιουργηθεί ένα κτηματολόγιο, όπως επίσης για να δημιουργηθούν αποτελεσματικές φορολογικές υπηρεσίες.

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ διεκδικεί μία νέα Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και προσπαθεί να πείσει τους εταίρους της, αναφέρεται στο μεταξύ στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.
spirospero.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα