Εξαγορά 51%των Ελληνικών καταστημάτων αφορολογήτων Ειδών!!

Μόλις επίσημα ανακοινώθηκε η εξαγορά του 51% αντί 200.5 εκατομμυρίων Ευρο!!των HDFS (Ελληνικα καταστηματα Αφορολογήτων) που ηταν στον Όμιλο Folli Follie.

H εξαγορά έγινε από την DUFRY και ο  Dufry CEO Julián Díaz σχολίασε ευχαριστημένος για την επιτυχία. Σημείωσε  την σημασία της Ελλάδας για ταξιδιώτες στα καταστήματα αφού η Ελλάδα

και η Μεσόγειος είναι ένας από τους πιο διάσημους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον Κόσμο!! με παραπάνω από 80% πωλήσεις που δημιουργούνται από πελάτες/ταξιδιώτες με διεθνή προσδιορισμό! Φυσικά αυτή η εξαγορά χαρακτηρίζεται παρά πολύ σημαντική για τους Επενδυτές και μετόχους της Dufry. 

Ακόμη η πρόβλεψη για την ταξιδιωτική κίνηση στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά θετική και πολλά υποσχόμενη.!! Εξηγώντας ότι και  αφού μέσω των στοιχείων το 2011 εν μέσω κρίσης και τόσων αρνητικών σχολίων τα Ηellenic Duty Free

κατάφεραν με 111 σημεία πώλησης και 1910  υπαλλήλους να κάνουν ένα σημαντικό τζίρο Ευρώ 291 εκατομμύρια !!! που μεταφράζεται σε άνοδο εσόδων 15,1% .

Ενώ για το πρώτο μισό του 2012 τα έσοδα ανέρχονται στα Ευρώ 116 εκατομμύρια παρόλο την πτώση σε κίνηση -7%!!

 

Από την πλευρά της Ελληνικής Διοίκησης ο Κος Κουτσολιοτσος ανέφερε ότι η εξαγορά δείχνει την εμπιστοσύνη Διεθνών επενδυτών στο Ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον και ότι έτσι τα HDFS  τώρα αποκτούν διεθνή προβολή και ρόλο.      

 

Είναι άραγε αυτό το μέλλον της Ελληνικής μεγάλης Επιχειρηματικότητας?? Επιχειρηματικότητα δύσκαμπτη από την Ελληνική πραγματικότητα που αναζητά σανίδι σωτηρίας σε μεγάλους ομίλους του Εξωτερικού!!

Τι δείχνει άραγε αυτή η κίνηση?? Αδυναμία Ελληνικής εξωστρέφειας οπότε αναζητείτε άρον άρον ξένη χρηματοδοτική βοήθεια και μερική αποδέσμευση από την ομφαλοσκοπηση της Ελληνικής μίζερης πραγματικότητας!!

 

Με άλλα λόγια αφού η παρουσία των HDFS κατάφερε να επιπλεύσει στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να συγκρατησει δυνάμεις ούτε φυσικά ρευστότητα για να κάνει το βήμα της,  δηλαδή την λογική επιχειρηματική εξέλιξη με καταστήματα και Ελληνική εξωστρέφεια σε άλλες χώρες!!  Έστω ας ήταν και σε Βαλκανικές η κάπου αλλού!!! όπως χρόνια τώρα κάνουν όλοι αυτοί οι “International”  παίκτες των Τravel Retail αγορών.

 Έχω τονίσει πολλές φορές ότι η Ελληνική παρουσία σε “International business arenas ” μόνο να ωφελήσει μπορεί!! αρκεί να αντιληφθούμε ότι μερικά βήματα έξω από την πατρίδα μας αν είσαι σοβαρός και μεθοδικός μπορείς να καταφέρεις πολλά!!!

Έφτασε άραγε η ώρα οι κυβερνώντες  του Ελλαδισταν αλλά και οι νεόκοποι επιχειρηματίες της Επιδότησης και της κρατικοδίαιτης ανάπτυξης  όλη  την ενέργεια της τσιαγαροφραπεδιας να την μεταλλάξουν  θετικά σε αγώνα δρόμου επέκτασης τους στην Ευρώπη και σε  κοντινές γειτονιές??

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ΜΒΑ BScHons


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα