ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

16:02 10/6/2012 - Πηγή: Olympia


Αχτίδα φωτός για επιβίωση της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης
​Γράφει ο
​Νίκος Αναγνωστάτος​Κηφισιά, 9 Ιουνίου 2012
​Παραθέτω σε μετάφραση μια ακόμη επιστολή μου στους ιθύνοντες της Ευρωζώνης, με κοινοποίηση στους προέδρους / πρωθυπουργούς των κρατών – μελών της Ευρωζώνης.

​Κύριοι,
​Με

ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορούμαστε ότι αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες οικονομικής ενοποίησης σε πρώτο στάδιο και η ολοκληρωτική πολιτική ενοποίηση της Ευρωζώνης στη συνέχεια, ως οιονεί Συνομοσπονδία ισότιμων κρατών – μελών.
​Χαρά μεν διότι επιτέλους προωθείται η σημαντικότερη αλλαγή στην ιστορία της Ευρώπης
που αποτελεί και το όραμα/κορυφαίο στόχο των πολιτών της Ευρώπης και της ΕΕ. Ικανοποίηση δε διότι αισθάνομαι ότι συνέβαλα, έστω και κατ’ ελάχιστο, με τις επίμονες επιστολές μου για μια σωστή κίνηση, επιστολές μου για την προώθηση του μεγάλου οράματος των πολιτών της Ευρώπης..
​Πολύ δικαίως ο κ. Rajoy, απορρίπτει τη συμμετοχή του ΔΝΤ για το μηχανισμό βοήθειας ,κατά τον ίδιο τρόπο με της Ελλάδας, επικαλούμενος την αλληλεγγύης της Ευρωζώνης. Η Ισπανία αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο της Ευρωζώνης και μπορεί να απαιτεί λύσεις.
​Με την ουσιαστική ενοποίηση της Ευρωζώνης, το ΔΝΤ δεν έχει θέση και οι εξωγενείς παράγοντες, οίκοι αξιολόγησης κ.ά., δεν θα έχουν πλέον ισχύ και επιρροή. Ιδιαίτερα αν αναλάβει η Ε.Κ.Τ. όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η Ευρωζώνης θα καταστεί περίπου αθτόνομη. Έτσι στην προσεχή λοιπόν σύνοδο κορυφής της 28ης Ιουνίου, πρέπει να αποφασιστεί οπωσδήποτε η ενοποίηση.
​Κάτι όμως που με ανησύχησε, αν δεν με εξόργισε ως Έλληνα, ήταν η είδηση ότι η κ.Μέρκελ σκέπτεται να βγάλει την Ελλάδα από το Ευρώ, εν είδη παραδειγματικής τιμωρίας λέει, διότι δεν τήρησε τους όρους του Μνημονίου! Η κ.Μέρκελ δεν έλαβε υπόψη το γεγονός ότι η Ισπανία είχε πρώτη σειρά στην επιδρομή αυτή εναντίον του Ευρώ και η μικρή Ελλαδίτσα απλά προσφέρθηκε, ως άλλη Ιφυγένεια, να μπεί στα δίχτυα του ΔΝΤ, από ανίκανο, ή κάτι χειρότερο, πολιτικό. Εξ αιτίας του απρόσμενου, άκαιρου, παράλογου και αδιαπραγμάτευτου αυτού Μνημονίου, οι Έλληνες πένονται και οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα. Δεν της αρκεί αυτό;
​Μια εύλογη απορία μου είναι ότι η Γερμανία δια της κ.Μέρκελ, κυριαρχεί, αν όχι καταδυναστεύει, όλη την Ευρώπη και όλοι οι υπόλοιποι απλά υπακούετε. Μπορεί η Γερμανία να είναι η πιο δυνατή οικονομία, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να δίνει το δικαίωμα στην κ.Μέρκελ να υπαγορεύει τις θελήσεις της στους υπόλοιπους. Άλλωστε η δυνατή της οικονομία οδείλετε και στην παραχάραξη των σκοπών της Ε.Ε., μη προχωρώντας στην ενοποίηση, όπως είχε υποχρέωση και συγχρόνως εντάσσοντας νέα κουρελιασμένα ανατολικά κράτη, μόνο και μόνο για τη διάθεση των προϊόντων της σε ελεύθερους δασμών χώρες. Είναι ώρα να αντιδράσετε όλοι, αν αισθάνεστε ισότιμοι, για τους κοινούς σκοπούς και μοίρα μέσα στην Ε.Ε. και να επιβάλετε το ορθό και το δίκαιο και όχι τη θέληση της κ.Μέρκελ, παίρνοντας τις σωστές
Keywords
Τυχαία Θέματα