Ένα διάβασμα της απόφασης του EURO SUMMIT

…ένα πέρασμα σε όλα τα σημεία σε απλά και κατανοητά Ελληνικά.

Η αλήθεια κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τις ‘διαβάσεις’ σωστά.

Καταρχήν εδώ θα βρείτε την επίσημη ανακοίνωση της σύσκεψης.

Στο 1. κρατάμε την αναφορά στην συνάντηση της 21/7/2011 και συγκεκριμένα στην συμφωνία για την αναθεώρηση των νομοθετικών διατάξεων εντός της ΕΕ για καλύτερη οικονομική διακυβέρνηση.

Στο 2. γίνεται αναφορά στην στην αποφασιστικότητα των αρχηγών για να γίνει ότι χρειάζεται ώστε να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες και να γίνουν τα βήματα προς την ολοκλήρωση

της οικονομικής και χρηματικής ένωσης.

Στο 3. έως 6. γίνεται αναφορά στην δέσμευση των μελών ως προς τις διαρθρωτικές αλλαγές. Ειδικά αναφέρονται οι ενέργειες της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Στο 7. έως 16. γίνεται αναφορά στις χώρες που βρίσκονται ήδη σε προγράμματα αναδιάρθρωσης. Αναφέρεται:

(7.) Αναφορά στην δέσμευση της ΕΕ να στηρίξει αυτές τις χώρες έως αυτές να μπορέσουν να ξαναβγούν στις αγορές, με την προϋπόθεση ότι τηρούν πλήρως τα προγράμματα αναδιάρθρωσης.

(8.) Αναφορά στην κατάσταση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

(9.) Η σύσκεψη χαιρετίζει την αποδέσμευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα.

(10.) Αναφέρει κατά λέξη: Οι μηχανισμοί για τον έλεγχο της εφαρμογής του Ελληνικού προγράμματος (αναδιάρθρωσης) πρέπει να ενισχυθούν, όπως απαιτήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση. Και συνεχίσει: Η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι Ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των Ελληνικών Αρχών. Στα πλαίσια του νέου προγράμματος, η Επιτροπή, σε συνεργασία με την Τρόικα, θα εγκαταστήσει μια ομάδα ελέγχου στην Ελλάδα (monitoring capacity on the ground), η οποία, μαζί με την εμπλοκή των εθνικών ειδικών, θα εργαστεί στενά και σε συνεχή συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα, ώστε να συμβουλεύει και να προσφέρει βοήθεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρονικά έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών. Θα βοηθά την Τρόικα, να καθορίζει την συμμόρφωση των μέτρων, που θα αποφασίζονται από την Ελληνική Κυβέρνηση σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προγράμματος. Αυτό ο νέος ρόλος θα αναφερθεί και στο μνημόνιο. Για την διευκόλυνση της αποδοτικής χρήσης των υπολογίσιμων επίσημων δανείων για την ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών, η διοίκηση του Ελληνικού Ταμείου Σταθερότητας θα ενισχυθεί με συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικα.

(11.) Δήλωση υποστήριξης της ανωτέρω ομάδας τεχνικής βοήθειας από την Επιτροπή.

(12.) Εδώ γίνεται αναφορά στο PSI (Πρόγραμμα Συμμετοχής των Ιδιωτών). Στόχος του PSI, μαζί με ένα αισιόδοξο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Ελληνικής οικονομίας, είναι το χρέος να φτάσει το 120% του ΑΕΠ έως το 2020. Επί λέξη συνεχίζει: Για τον σκοπό αυτό καλούμε την Ελλάδα, τους ιδιώτες επενδυτές και όλους τους εμπλεκόμενους, να αναπτύξουν ένα εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων με ονομαστική έκπτωση 50% στο θεωρητικό Ελληνικό χρέος που κατέχουν οι ιδιώτες (notional Greek debt held by private in

Keywords
Τυχαία Θέματα