Ελάτε να το κάνουμε όπως οι Ισλανδοί. Καιρός για λίγη δράση…

19:26 24/1/2012 - Πηγή: Olympia

Εντάξει, τα είπαμε τα ξαναείπαμε, τα γράψαμε τα ξαναγράψαμε. Ξέρουμε τι και ποιοι έφταιξαν, τι και ποιος φταίει, αλλά ας πάμε παρακάτω. Καιρός για λίγη δράση πλέον.

Όπως σας είχαμε πει και σε άλλες αναρτήσεις, μαζεύτηκε μια μικρή ομάδα 12 απλών πολιτών, αγνώστων προηγουμένως μεταξύ των, κυρίως μέσα από το διαδίκτυο, χωρίς κομματικά καπέλα και άλλα συστημικά τεχνάσματα και αποφάσισε να πείσει τους πολίτες ότι θα πρέπει να σταθούμε απέναντι

από το σύστημα. Είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία του λαού θέλει αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Όμως αλλαγή του πολιτικού συστήματος, χωρίς αλλαγή του καταστατικού του ίδιου του συστήματος (δηλαδή του Συντάγματος), δεν μπορεί να γίνει. Έτσι η ομάδα αυτή ανέλαβε την πρωτοβουλία να προκαλέσει λαϊκές διαδικασίες για την κατάρτιση Νέου εξ υπαρχής Συντάγματος, που θα ανοίγει τη δημοκρατία στο λαό.

Στόχος είναι να λειτουργήσει αυτή η πρωτοβουλία σαν καταλύτης που θα προκαλέσει μια εκτεταμένη λαϊκή αντίδραση, λαϊκή αφύπνιση και ένα μεγάλο δημόσιο διάλογο γύρω…. από τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σαπισμένο πλέον πολιτικό σύστημα της χώρας. Οι λαοί λοιπόν βρίσκουν πάντα δρόμο.

Η ομάδα αυτή, αποτελείται από απλούς καθημερινούς πολίτες, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις στην τεχνολογία του διαδικτύου και χωρίς πρόσβαση στα ΜΜΕ. Για το λόγο αυτό ζητάει τη βοήθεια από όλους σας. Όσοι συμμεριζόμαστε αυτές τις απόψεις και έχουμε τις ίδιες αγωνίες, μπορούμε να συνεισφέρουμε, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Ίσως και να μην χρειάζεται καν να βγούμε από το σπίτι, αλλά μπροστά από έναν υπολογιστή.

Αρχικά συντάχτηκε ένα κείμενο με κάποιες βασικές αρχές, το οποίο τίθεται προς έγκριση και υπογραφή. Στόχος, περισσότερο είναι να γίνει διάλογος γύρω από τα θέματα που θίγει το κείμενο, ώστε σιγά σιγά να προχωρήσουμε με λαϊκή πρωτοβουλία, σε ένα σχέδιο Συντάγματος, το οποίο και θα τεθεί στο εκλογικό σώμα προς έγκριση με δημοψήφισμα.

Προς το παρόν ανοίχτηκε μια πρόχειρη διεύθυνση στο facebook στον σύνδεσμο:

www.facebook.com/groups/neosyntagma/

Ελάτε λοιπόν, ας μην μένουμε μόνο στα λόγια.

Ακολουθεί το κείμενο και στο τέλος τα ονόματα της αρχικής ομάδας αυτής της πρωτοβουλίας…  

“Οι υπογράφοντες το παρόν Έλληνες πολίτες  ενωθήκαμε μέσα από την οδύνη και την αγανάκτηση για τον εξευτελισμό της πατρίδας μας, αλλά και από την αγωνία για το μέλλον της δημοκρατίας. Τις ιστορικές τούτες στιγμές το αίτημα για πραγματική δημοκρατία είναι πρώτη προτεραιότητα και ουσιώδης προϋπόθεση για την αποτελεσματική και προς όφελος του λαού αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Ζητούμε πραγματική δημοκρατία με πυρήνα ένα νέο σύνταγμα της χώρας.

Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, αφού πρώτα οδήγησε  την χώρα στην χρεοκοπία, τώρα αγωνίζεται να διατηρηθεί στην εξουσία παραδίδοντας το μέλλον της χώρας στους δανειστές της. Η χρεοκοπία της χώρας δεν είναι ασφαλώς ζήτημα απλώς οικονομικό. Η κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι πρωτίστως πολιτική, διότι η δημοσιονομική κατάρρευση επήλθε ως απότοκος ενός σ

Keywords
Τυχαία Θέματα