Εκτός από εμάς, έχουν τρελάνει και τους λαθρομετανάστες!

11:47 4/4/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πιθανόν να πρόκειται για αφελή ερώτηση, αλλά ο φράχτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί ή εγκαταλείφθηκε το μεγαλόπνοο σχέδιο Παπουτσή που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2011;

Ρωτώ, διότι τώρα έχουμε περάσει σε άλλο σχέδιο – αυτό που έπρεπε να είχε ήδη εφαρμοστεί αντί να ψηφίζονται νόμοι-προσκλητήρια.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, έναν χρόνο μετά την περί φράχτου αναγγελία, φράχτη ακούγαμε και φράχτη δεν βλέπαμε.

Και εκεί, γύρω στον Ιανουάριο του 2012, το επικοινωνιακό παραμύθι ξανάρχισε

με πηχυαίους τίτλους:

«Περί τα τέλη Αυγούστου η ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο»!

«Αντίστροφη μέτρηση για τον φράχτη στον Έβρο»! (Πόσο διαρκεί μια αντίστροφη μέτρηση στο… Κανάβεραλ της Ελλάδας, παραμένει άγνωστο).

Το είχε ανακοινώσει ο κ. Παπουτσής, εγκαινιάζοντας το νέο κτίριο που θα στέγαζε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Το είχε ανακοινώσει (ξανά) και κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Επιτήρησης συνόρων, στη Νέα Βύσσα.

Αναφερόμενος μάλιστα στις αντιδράσεις, είπε πως η κατασκευή του φράχτη θα προχωρήσει, γιατί είναι νόμος του κράτους, προσθέτοντας ότι πρόκειται για έργο με «πρακτική και συμβολική αξία»!

«Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», μας ανακοίνωσε.

Και άρχισαν οι προπαγανδιστικές λεπτομέρειες. Το τι ακούσαμε δεν λέγεται!

Με αποκορύφωμα τα περί 25 θερμικών καμερών.

Από όσο θυμάμαι, στις 3 Ιανουαρίου 2012 ήταν η καταληκτική ημερομηνία «που ο ανάδοχος παίρνει το φάκελο με τα αποδεικτικά και την εγγυητική επιστολή ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του».

Είχε προηγηθεί (τον Δεκέμβριο του 2011) ένας ωραίος καυγάς με την αρμόδια Επίτροπο Σεσίλια Μάλμστρομ, η οποία είχε δηλώσει πως η ΕΕ είχε ήδη κάνει γνωστό στις ελληνικές αρχές πως δεν προτίθετο να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη «δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή».

Ο κ. Παπουτσής είχε απαντήσει πως τα 5 εκ ευρώ θα προέρχονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό – πάει και τελείωσε!

Και κατηγόρησε την ΕΕ για υποκρισία και διγλωσσία, διότι ο Κανονισμός του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων επιτρέπει την χρηματοδότηση τέτοιων έργων.

Γι’ αυτό και ερωτώ: Τζάμπα πάει όλη αυτή η φασαρία και οι καυγάδες και οι λεονταρισμοί;

Τζάμπα πήγε η ενημέρωση(!) της τουρκικής αποστολής (τον Αύγουστο του 2011) από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών;

Τζάμπα πήγε η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο κατασκευής του φράχτη;

Τζάμπα όλα τα σχέδια για τις 25 θερμικές κάμερες, για τη διπλή περίφραξη ισχυρού συρματοπλέγματος με χαλύβδινα συρματοπλέγματα ανάμεσα στις δύο περιφράξεις;

Τζάμπα ανοίχτηκαν (έτσι μάθαμε τουλάχιστον) οι 18 τρύπες όπου θα τοποθετούνταν οι ενισχυμένες κολόνες στήριξης στις οποίες θα μπει το διπλό ατσάλινο συρματόπλεγμα και στο πάνω μέρος αυτών οι θερμικές κάμερες που θα σ

Keywords
Τυχαία Θέματα