ΈΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ….

13:37 8/2/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Βασίλης Χασιώτης

‘Έκτακτα δελτία ειδήσεων παντού πριν από λίγο…

Σε λίγο ο πρωθυπουργός θα στείλει βαρυσήμαντο μήνυμα στο έθνος…

Δημοσιογραφικά γραφεία διαρρέουν ότι ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί ΜΕ ΟΛΟΥΣ τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ομάδων και με τον πρόεδρο της Βουλής…

Ήδη διέρρευσε και το κείμενο της ομιλίας του, που είναι το παρακάτω…

«Ελληνίδες, Έλληνες

Γνωρίζετε ότι η χώρα εδώ και δυο χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς επίθεσης από τη πλευρά της διεθνούς κερδοσκοπίας, μιας επίθεσης που δυστυχώς, είχε και την πολλές

φορές απροσχημάτιστη στήριξη αν όχι υποστήριξη και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, οι οποίες από θεσμικοί εταίροι και αλληλέγγυοι ως όφειλαν να είναι, συχνά έστρωναν με τη συμπεριφορά τους το βούτυρο στο ψωμί των κερδοσκόπων.

Για λόγους που δεν είναι της στιγμής αυτής να αναλυθούν, γνωρίζετε όλο το ιστορικό, πώς φτάσαμε στη Τρόϊκα και πώς φτάσαμε στο σήμερα.

Αποδεχόμαστε ότι έγιναν θεμελιώδη λάθη, με σπουδαιότερο όλων ότι δεν είχαν προκηρυχθεί εκλογές πριν την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, ώστε τα κόμματα να προτείνουν και ο λαός να αποφασίσει σε ποιον ή ποιους θα εμπιστεύονταν τη τύχη της χώρας και κυρίως με ποιο πρόγραμμα εξόδου από τη κρίση.

Αυτό δεν έγινε. Τις στιγμή αυτή που μιλάμε, το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, αναγνωρίζει πλέον ότι η αντιμετώπιση της κρίσης αποτελεί γι’ αυτό δυσβάστακτο βάρος, που γίνεται μεγαλύτερο όσο έχει την κοινωνία απέναντί του αντί σύμμαχό του. Την ίδια στιγμή, η Τρόϊκα, συμπεριφέρεται απροσχημάτιστα ως εάν να απευθύνεται σε μια αποικία. Η Ευρώπη, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου, με εξουσιοδότησαν να σας αναγγείλω, ότι, με κοινή απόφαση όλων, οι διαπραγματεύσεις με τη Τρόϊκα σταματούν στο σημείο αυτό, και θα συνεχιστούν με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές που θα διεξαχθούν άμεσα. Έχουν επίσης ενημερωθεί και όλες οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης για την απόφασή μας αυτή.

Τα κόμματα θα εκθέσουν στο λαό το πρόγραμμά τους και ο λαός θα αποφασίσει.

Την ίδια όμως στιγμή, απειλούμαστε από τη Τρόϊκα και δυστυχώς από τις γνωστές κυβερνήσεις της Ένωσης που αυτοανακηρύχθηκαν ελέω ισχύος κυβερνήτες της Ευρώπης, ότι αυτό θα σήμαινε πτώχευση με ό,τι αυτό θα συνεπάγονταν.

Η απάντηση που τους έδωσα κατ’ εξουσιοδότηση όλων των πολιτικών αρχηγών, είναι ότι για μας δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα στην πτώχευση και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, της εθνικής μας αξιοπρέπειας και του εθνικού μας πλούτου από τη μια, και στη πτώχευση χωρίς την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, της εθνικής μας αξιοπρέπειας και του εθνικού μας πλούτου. Είναι σαφές, ότι επιλέγουμε την δεύτερη εκδοχή. Πτώχευση για μας θα σήμαινε : άμεση διαγραφή του συνόλου του δημοσίου χρέους και επαναφορά στη δραχμή, αλλά με τον εθνικό μας πλούτο στα χέρια μας. Τυχόν επαναφορά μας στη δραχμή, δεν θα σημάνει και την έξοδό μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απλά από την Ευρωζώνη. Δεν είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα