Εκδήλωση μνήμης για το Ποντιακό ολοκαύτωμα και στον δήμο Νίκαιας – Ρέντη.

18:27 21/5/2012 - Πηγή: Olympia

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον δήμαρχο Ιωακειμίδη για την σπουδαιότητα με την οποία οργάνωσε την τελετή μνήμης.

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από τον Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη με τη συμμετοχή του Συλλόγου “Ιωνία” στο Πάρκο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στον οικισμό Σταματάκη.

«Θρηνούμε και θυμόμαστε τη δολοφονία 353.000 Ελλήνων του Πόντου και τον ξεριζωμό από την πατρώα γη άλλων 500.000 από τις στρατιωτικές δυνάμεις του τουρκικού κράτους στο Πάρκο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού για να διασώσουμε τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» ανέφερε ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος του Συλλόγου “Ιωνία” κ. Ζαφειρία Λαυρεντιάδου, υπογράμμισε τη βοήθεια που προσέφερε ο ποντιακός λαός στην Ελλάδα καθώς και τα σημαντικά επιτεύγματα που πέτυχαν σε όλους τους τομείς της χώρας, παρά τις αντίξοες συνθήκες μετά τον ξεριζωμό του.

Ακολούθησε ομιλία της ιστορικού Αρχοντίας Παπαδοπούλου η οποία έκανε μια ιστορική αναδρομή από τη Γενοκτονία τον Ποντίων, τον ξεριζωμό τους, τη Μικρασιατική Καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι την επιστροφή των Ποντίων στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Ρέντη και η κ. Ζαφειρία Λαυρεντιάδου κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη της Γενοκτονίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από τη χορωδία των ΚΑΠΗ και Ποντιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα Ενηλίκων της Δημοτικής Ενότητας Ρέντη.

Παρόντες, ήταν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής, ο πρώην υπουργός κ. Αναστάσιος Νεράντζης, ο Εκπρόσωπος των Lions Πειραιά κ. Γ. Βαλασόπουλος καθώς κάτοικοι της πόλης.

ofono.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα