Είναι πολύ θετική η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ. Για να είστε διαβασμένοι….

14:23 7/10/2012 - Πηγή: Olympia

Τα πειράματα γενετικής των Ναζί

 Ο Γιοζεφ Μενγκελε σπουδασε ανθρωπολογια στο Μοναχο και ιατρικη στη Φρανκφουρτη, ενώ η διδακτορικη του διατριβη εγινε στο Ινστιτουτο Κληρονομικοτητας, Βιολογιας και Φυλετικης Υγιεινης που ειχε ιδρυσει ο ιδιος ο Χιτλερ.

Αν και θεωρουνταν ενας απο τους μεγαλυτερους επιστημονες της εποχης του, εμελλε να χρησιμοποιησει τις γνωσεις του για να εκτελεσει μερικα απο τα φρικιαστικοτερα πειραματα στην ιστορια της ανθρωποτητας.

 

Το Μάϊο του 1943 ο Μένγκελε, παρασημοφορημένος γιατρός των τρομερών ταγμάτων Eς Ες, τοποθετείται ως αρχίατρος, σε ηλικία 32 ετών, στο στρατόπεδο Άουσβιτς. Εκεί είχε την απόλυτη ελευθερία να διεξάγει κάθε είδους πειράματα, τα οποία θα βοηθούσαν στην εξαγωγή συμπερασμάτων για τις φυλετικές διαφορές, τα γενετικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου και κυρίως τη δημιουργία και διαιώνηση της ΄΄Αρίας΄΄ φυλής.Το όραμα του ΧίτλερΤο μεγαλύτερο όνειρο του Χίτλερ ήταν να δημιουργήσει την Αρία φυλή, με κύρια χαρακτηριστικά τα ξανθά μαλλιά, τα μπλε μάτια, τη…..ν εύρωστη σωματική διάπλαση και τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης, με την οποία θα κατακτούσε τον κόσμο. Για το λόγο αυτό θεωρούσε ότι οι μαύροι, οι λατίνοι, οι εβραίοι, οι τσιγγάνοι και πολλοί άλλοι, δεν πληρούσαν τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, γι’ αυτό και θα έπρεπε να εξοντωθούν. Το παρανοϊκό του όραμα πίστευε ότι μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει πραγματικότητα: ο Γιόζεφ Μένγκελε.
Ο Άγγελος του ΘανάτουΟ Μένγκελε, που αποκαλούνταν ΄΄Άγγελος του Θανάτου΄΄, στεκόταν βλοσυρός, με άψογη στολή και γυαλισμένες μπότες, κρατώντας ένα ραβδί στο χέρι του και υποδεχόταν τους αιχμαλώτους που έβγαιναν κατά χιλιάδες από τα τρένα στο Άουσβιτς, λέγοντας μόνο δύο λέξεις: ΄΄αριστερά΄΄ (για τους περισσότερους που οδηγούνταν στους θαλάμους αερίων) και ΄΄δεξιά΄΄ (για όσους προορίζονταν για πειραματόζωα ή για εργάτες). Αναφέρεται, επίσης, ότι μερικές φορές χάιδευε τα μικρά παιδιά και τους έδινε σοκολάτες, λίγο πριν τα στείλει στα κρεματόρια. Οι άνθρωποι που γλίτωναν προς στιγμή τον θάνατο, βαδίζοντας στη δεξιά γραμμή, δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για τον εφιάλτη που τους περίμενε.Τα γενετικά πειράματαΤα περισσότερα γενετικά πειράματα γινόταν σε δίδυμα αδέλφια, αφού εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν εργαστήρια γενετικής. Οι δίδυμοι, που αποκαλούνταν και ΄΄παιδιά του Μένγκελε΄΄, ήταν η εμμονή του, καθώς πίστευε ότι αποτελούν το τέλειο είδος πειραματόζωου, στο οποίο θα μπορούσε να κάνει παράλληλα διάφορες δοκιμασίες, αφού έχουν πανομοιότυπη κατασκευή και ψυχοσύνθεση. Έτσι, σε όσα πειράματα πέθαινε ο ένας από τους διδύμους, τότε αυτός συνέχιζε τις φρικαλέες του τεχνικές στον άλλο, καταγράφοντας ταυτόχρονα την ισοπεδωμένη ψυχολογική του κατάσταση. Πραγματοποιούσε εκατοντάδες μετρήσεις κάθε σημείου του σώματός τους επί εβδομάδες, κατέγραφε με επιμέλεια τα αποτελέσματα και έπαιρνε δεκάδες φωτογραφίες. Επίσης, προσπαθούσε να τους αλλάξει το φύλο χειρουργώντας τα γεννητικά τους όργανα, έκανε αυτοσχέδιες μεταμοσχεύσεις, μετάγγιζε αίμα από τον ένα αδελφό στον άλλο, έκανε εκατοντάδε
Keywords
Τυχαία Θέματα