ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ: «Το πολυνομοσχέδιο θα μας ανοίξει την πόρτα για συνολική επαναδιαπραγμάτευση»

Την κρισιμότητα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου υπό την απειλή της χρεοκοπίας ανέδειξε στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «είναι απολύτως αναγκαίο να ζήσουμε αυτή τη φάση για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Το τραγικό είναι ότι πρέπει να εξηγήσουμε σε όλους τους ανθρώπους, που βλέπουν να αλλάζουν

τα δεδομένα, ότι είναι μια εναγώνια και αναγκαία προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγουμε το βαθύτερο και σκληρότερο επίπεδο της κρίσης, υπογράμμισε ο υπουργός.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να ολοκληρώσουμε το σχέδιο, να κατέβουμε στη Σύνοδο Κορυφής με διαπραγματευτική ισχύ για να ζητήσουμε μια συνολική λύση για το πρόβλημα της χώρας, υπογράμμισε.

Την εβδομάδα μέχρι την Κυριακή το βράδυ, δίνουμε τη μάχη των μαχών. Χωρίς τα μέτρα του νομοσχεδίου δεν κλείνει ο προϋπολογισμός του 2011 και δεν ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τον προϋπολογισμό του 2012, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι “το νομοσχέδιο είναι το εισιτήριό μας για να πάμε στη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους”.

Απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, σημείωσε: “Εάν νομίζει η αντιπολίτευση ότι καταψηφίζοντας, δεν μετέχει στην ευθύνη, κάνει λάθος, γιατί ήταν εδώ πριν από εμάς και φιλοδοξεί να είναι εδώ μετά από εμάς, αλλά πρέπει το κοινό μας σπίτι να υπάρχει.

Πηγή: euro2day.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα