Ας μιλήσουμε κι εμείς, ο λαός, με αλήθειες

22:32 8/9/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Με προσοχή ακούσαμε την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη, η οποία στηρίχθηκε σε μια λέξη πολύ σημαντική για τον καθένα. Την λέξη ΑΛΗΘΕΙΑ!

Πολλά είπε ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει την μέχρι σήμερα πολιτική που έχει ασκήσει, μια πολιτική που είναι αντίθετη με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Γι’ αυτό θα τον προκαλέσουμε για μια ακόμη φορά, να απαντήσει με αλήθειες

– αν μπορεί – σε απλές ερωτήσεις που θα του έκανε η κάθε Ελληνίδα κι ο κάθε Έλληνας.

Είπε ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του:

«Να σας πω και μερικές αλήθειες ακόμα: Χτυπάμε και εξαλείφουμε δύο μεγάλα σκάνδαλα:Το σκάνδαλο της γραφειοκρατίας. Και το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής».

Για το σκάνδαλο της Siemens, για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, για το σκάνδαλο με το Κτηματολόγιο, για το σκάνδαλο των επενδύσεων των «καλών» βιομηχάνων κι επιχειρηματιών, για το σκάνδαλο των ΜΚΟ, για το σκάνδαλο των προσλήψεων στη Βουλή και την απαράδεκτη μισθοδοσία, για το σκάνδαλο πώλησης της Αγροτικής και για τόσα άλλα σκάνδαλα που έγιναν και τα γνωρίζει και που είναι η βασική αιτία που η χώρα έχει φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας θα μιλήσει ο κύριος πρωθυπουργός; Θα στείλει τους υπεύθυνους στη φυλακή; Τις αλήθειες λοιπόν γι’ αυτά τα σκάνδαλα, πότε θα μας τις πεί;Ή μήπως απαγορεύεται τα πόπολα να ζητούν την Αλήθεια;

Πιο κάτω ο πρωθυπουργός είπε:

«Για πρώτη φορά η επόμενη δόση του δανείου – που αγωνιζόμαστε τώρα να εξασφαλίσουμε οριστικά – θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα! Και θα αποτελέσει την αφετηρία για να αλλάξει η πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Δεν μας είπε ο πρωθυπουργός, πόσα από αυτά τα χρήματα, από τα 31,5 δις ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη. Όπως όλοι γνωρίζουν, ένα μέρος (το μεγαλύτερο) θα δοθεί στους διεθνείς τοκογλύφους για τα δάνεια που λήγουν. Ένα άλλο σημαντικό μέρος θα δοθεί για την ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών και κάτι ελάχιστα, γύρω στο 1,5 δις ευρώ θα μείνουν για να καλύψουν άλλες ανάγκες. Είναι έτσι κύριε πρωθυπουργέ ή όχι; Κι αν είναι έτσι με τι χρήματα θα πετύχετε την ανάκαμψη της ύφεσης; Για πείτε και σ’ αυτό το ερώτημα την Αλήθεια!

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός είπε:

«Πράγματι, τη μάχη με το εκτός Ελλάδας «λόμπι της δραχμής» σιγά-σιγά την κερδίζουμε. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη με το «λόμπυ της δραχμής» και μέσα στην Ελλάδα».

Ποιοι είναι το «λόμπυ της δραχμής» στην Ελλάδα κύριε πρωθυπουργέ; Γιατί δεν κατονομάζετε εκείνους που θέλουν το κακό της χώρας και των Ελλήνων; Φοβόσαστε να κατονομάσετε τους υπονομευτές της Ελλάδας ή μήπως δεν υπάρχει αυτό το λόμπυ που μόνο εσείς μήνες τώρα το αναφέρετε στις ομιλίες σας. Πείτε μας την Αλήθεια κύριε πρωθυπουργέ.

Το πιο ωραίο όμως το είπε προς το τέλος της ομιλίας του ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Θέλοντας να καλοπιάσει την μεγάλη πληγή της χώρας, τους βιομήχανους και τους μεγαλοκαρχαρίες είπε:

«Παντού, σε όλο τον κόσμο, ανάπτυξη σημαίνει: «επιχειρείν», δηλαδή υγιής επιχειρηματικότητα! Αυτοί πολεμούν την επιχειρημα

Keywords
Τυχαία Θέματα