Αποκλειστική ανταπόκριση από Αμερική. Περισυλλογή μετά την φρίκη.

Από την Αθηνά Κρικέλη
Ellopia Media Group

Το πασίγνωστο σόου “Saturday Night Live”, ξάφνιασε τα εκατομμύρια των τηλεθεατών του που παρακολούθησαν τα πρώτα λεπτά της κωμικής αυτής εκπομπής.
Το σόου είναι γνωστή για την στάση του σε ότι συμβαίνει στον κόσμο να τα αντιμετωπίζει με χιούμορ καυστικό τις περισσότερες φορές. Ποτέ όμως δεν πήραν θέση για συγκεκριμένο γεγονός με

σοβαρό ύφος και ιδιαίτερη ευαισθησία.
Είναι η πρώτη φορά που ξεκίνησε η εκπομπή όχι με το γνωστό κωμικό σκέτς, αλλά με μια
παιδική χορωδία που τραγούδησε με αγγελικές φωνές το χριστουγιεννιάτικο τραγούδι “Αγια Νύχτα”. Το ρεφραίν του τραγουδιού “κοιμήσου στην ειρήνη του παραδείσου” ήταν αφιερωμένο στα παιδιά και τους ενήλικες που σκοτώθηκαν στο μακελειό του Κοννέκτικατ.
Αμέσως μετά το τραγούδι τα παιδιά , επανέφεραν το σόου στην κανονική του ροή φωνάζοντας “Σε ζωντανή σύνδεση από την Νέα Υόρκη , είναι η εκπομπή `Saturday Night!’.

http://www.huffingtonpost.com/2012/12/16/snl-silent-night-connecticut-shooting_n_2310590.html?utm_hp_ref=mostpopular

Ο κόσμος το δέχθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό γιατί ήταν λιτό και αληθινό.
Οι νέες δολοφονίες στο Κάνσας των δύο αστυνομικών από 22χρονο αποδεικνύουν πως τα δάκρυα του προέδρου Ομπάμα δεν είναι ούτε η σωστή αντιμετώπιση ενός προέδρου ούτε επιφέρουν λύσεις και αποτελέσματα. Κατα την διάρκεια του ρεπορτάζ μας στο Κοννέκτικατ, μας ζητούσαν να μην αναφέρουμε το όνομα του δολοφόνου. Ρωτήσαμε τον λόγο (με έντονο ύφος) και μας είπαν πως όσο πιο πολύ “παίζεται” το όνομα του δράστη, τόσο πιο πολλούς μιμητές θα δημιουργήσει… Υπάρχει μας είπαν – η “αντίδραση του καθρέπτη” που ενας διαταραγμένος εγκέφαλος μπορεί να το μεταφράσει ώς ηρωική πράξη στο μυαλό του και να επιδιώξει να το πράξει και ο ίδιος.
Οι απόψεις για την οπλοχρησία είναι διφορουμενες. Ομως το διατύπωσε ιδιαίτερα ρεαλιστικά, ένας κάτοικος του χωριού Σάντυ Μπρουκ, όταν συνβρεθήκαμε στο τοπικό καφέ. Ειπε “ οκ δεν συμφωνώ στο να γίνει απαγόρευση των όπλων. Ομως θα μπορούσαν να απαγορευτούν τα ημιαυτόματα. Δεν με πειράζει κάποιος να είναι κάτοχος περιστρόφου. Ομως να μπορεί να αγοράσει ένας 18χρονος ημιαυτόματο όπλο… είναι σαν να τους προκαλούμε να σπείρουν τον θάνατο”


Keywords
Τυχαία Θέματα