ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι γνώριζε ο Σημίτης για Άκη, Σμπώκο και υποβρύχια

14:07 4/6/2012 - Πηγή: Olympia

Επιστολή –φωτιά αποκαλύπτει τις ενέργειες Σμπώκου και τις «ιδιαίτερες» διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην υπόθεση των υποβρυχίωνΟ πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, όπως και τα περισσότερα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, φαίνεται ότι γνώριζαν τι συνέβαινε με την περίφημη αγορά των υποβρυχίων και το κυριότερο, ήταν ενήμεροι για τις κινήσεις του τότε υπουργού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η

εντύπωση αυτή μπορεί να δημιουργηθεί αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την επιστολή που απευθύνεται στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας και περιγράφει τις ενέργειες του τότε Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών κ. Γιάννη Σμπώκου για την υπόθεση των υποβρυχίων και κυρίως την ενημέρωση (ή και την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη).

Η επιστολή που αποκαλύπτουμε υπογράφεται από τον κ. Ντ. Καστελλάν, ο οποίος είχε αναλάβει τη διαπραγμάτευση για την προμήθεια υποβρυχίων “Scorpène” για τη γαλλο-ϊσπανική κοινοπραξία DNCS. Στην επιστολή του, ο κ. Καστελλάν αναφέρεται στις ενέργειες που είχε κάνει από τον Δεκέμβριο του 1998 έως την κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου 1999, οπότε και αποφασίσθηκε «η απευθείας διαπραγμάτευση μεταξύ των Ελληνικών Ναυπηγείων (σ.σ. του Σκαραμαγκά) και της γερμανικής εταιρείας HDW για την προμήθεια τριών υποβρυχίων».

Διαβάστε ΕΔΩ τι γνώριζε ο Σημίτης και ποιος λέει την αλήθεια τελικά!

newsbomb.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα