ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παπαδήμος και Καρατζαφέρης την έχουν «στημένη» στον Σαμαρά Νο2!

01:46 13/1/2012 - Πηγή: Olympia

Όπως γράψαμε και χθες, Παπαδήμος και Καρατζαφέρης την έχουν στήσει στον Σαμαρά (η είδηση εδώ) προκειμένου να αναγκάσουν τον Πρόεδρο της ΝΔ να συναινέσει σε όσα ζητάνε δανειστές και Μαξίμου.

Επίσημη

ανακοίνωση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών δεν υπάρχει, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει «κλειδώσει» για την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται σίγουρο ότι επιθυμεί να ολοκληρωθεί πρώτα η όποια διαδικασία για το PSI, τουλάχιστον από τεχνικής πλευράς, και μετά να συμμετάσχει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και στις όποιες συζητήσεις για το νέο «ενισχυμένο» δάνειο.

Ο λόγος; Αν τελικά το PSI καταλήξει σε αποτυχία (που δεν είναι καθόλου απίθανο, αφού η συμμετοχή θα είναι μικρότερη από τους αρχικούς σχεδιασμούς) δεν θα ήθελε να το χρεωθεί ο ίδιος σαν απόρροια των αρνήσεων της ΝΔ για θέματα όπως οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων .

‘Ηδη, νέα σκληρά μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι, όπως οι μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, που και εκεί φέρεται να διαφωνεί.

Όπως φαίνεται, οι τελικές / επίσημες ανακοινώσεις για το PSI πάνε για Δευτέρα, ή για την αρχή της επόμενης εβδομάδας, αφού οι συνομιλίες τους Τσαρλς Νταλάρα με τους Παπαδήμο και Βενιζέλο θα συνεχιστούν αύριο, Παρασκευή.

Σε αυτή την περίπτωση – μαζί με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο ΠΑΣΟΚ μέσα στο σαββατοκύριακο – μπορεί να «αναγκάσουν» τον Παπαδήμο να ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πριν οριστικοποιηθούν τα πάντα, για να υποχρεώσεις σε αναδίπλωση τον Σαμαρά. Αν δεν πετύχει αυτό, τότε θα έρθει η αποχώρηση Καρατζαφέρη, η μετατόπιση της ημερομηνίας που θα έρθει η τρόικα και η απόδοση των όποιων ευθυνών, στον Πρόεδρο της ΝΔ.

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά σενάριο πολιτικής μπλόφας!


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα