Αποφασισμένος ο Άκης (και οι άλλοι;) να μιλήσει

09:46 30/7/2012 - Πηγή: Olympia

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο πολύχρο­νης φυλάκισης, ο Τσοχατζόπουλος και οι υπόλοιποι συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του αρχίζουν να ανα­πτύσσουν τις στρατηγικές τους προκειμένου να γλιτώσουν ό,τι ο καθένας μπορεί. Και, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτό που τελικά επικρατεί είναι το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Από την πλευρά του, ο Άκης απ’ ό,τι φαίνεται συναρτά τη συνεργασία του με τις αρχές με τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το αίτημα αποφυ­λάκισης της συζύγου

του.

Η κόρη του Τσοχατζόπουλου εμφανίζεται δι­ατεθειμένη να παραχωρήσει στο Δημόσιο τα όσα απέκτησε με χρήματα του πατέρα της, από τη στιγμή που αποδειχτεί πως αυτά τα χρήματα προέρχονται από ύποπτες δραστηριότητες και λογαριασμούς.

Πριν από τον Άκη και την κόρη του, αυτός που πρώτος «έσπασε» από την πεντάμηνη φυλάκισή του ήταν ο ξάδερφος και φερόμενος ως στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας. Αυτός, με μία κατάθεση που ζήτησε και έδωσε στον ανακριτή έδειξε πως είναι σε θέση να οδηγήσει την υπόθεση σε βαθύτερα μονο­πάτια και ελπίζει πια, ως συνεργαζόμενος με τη Δικαιοσύνη, σε ευνοϊκότερη αντιμετώπιση της υπόθεσής του.

Αποφασισμένος να μιλήσει, όταν το κρίνει ο ίδιος, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ήδη στέλνει μη­νύματα προς κάθε κατεύθυνση, δηλώνοντας ότι δεν θα πληρώσει μόνον αυτός, ούτε θα επωμι­στεί το βάρος του μοναδικού εξιλαστήριου θύ­ματος.

Ήδη, το αίτημά του να κληθούν και να εξετα­στούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999 αποτελεί, όπως λένε άνθρωποι που βρί­σκονται σε στενή επαφή μαζί του, την προειδοποίησή του ότι, μετά τις διακοπές του Αυγού­στου, θα κλιμακώσει την υπερασπιστική του γραμμή, «δίνοντας» κάποιους που μετείχαν στο πάρτι με τις μίζες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ετοιμάζει μανιφέστο, το οποίο θα απευθύνει, μέσω των ανακριτικών αρχών, ουσιαστικά στην κοινή γνώμη, μιλώντας ανοιχτά για πολλά θέμα­τα, περιγράφοντας το πολιτικό περιβάλλον της εποχής και ξεκαθαρίζοντας ότι θα πει όλη την αλήθεια.

Βεβαίως, ο Άκης, που επιμένει να αποφυλακι­στεί η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, θα επιλέξει, σύμφωνα με πληροφορίες, να μιλήσει και να πει ό,τι έχει να πει, όταν το αίτημα της συζύγου του για αποφυλάκιση θα έχει δρομολογηθεί από τις δικαστικές αρχές.

Πάντως, ο Άκης, που βλέπει πια ελάχιστους στις φυλακές και ακούει ακόμα λιγότερους, δι­αφωνεί και με την κόρη του Αρετή η οποία επέ­λεξε κίνηση εντυπωσιασμού, δηλώνοντας ότι θα γυρίσει στο Δημόσιο όσα ακίνητα αγόρασε με λεφτά του πατέρα της, κάνοντας λόγο για δική της άγνοια ως προς την προέλευση των χρημάτων. Η κίνησή της ενόχλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, αφάνταστα τον Τσοχατζόπουλο, ο οποίος, έτσι κι αλλιώς, βρίσκεται μεταξύ διασταυρούμενων πυρών, της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη, και της κό­ρης του, η οποία επιχειρεί να αποφυλακιστεί βελ­τιώνοντας τη θέση της, ενώ η Βίκυ Σταμάτη υπο­βάλλει σήμερα και νέα αίτηση αποφυλάκισης.

 

Ο ξάδερφος

Τις υπόγειες διαδρομές του μαύρου πολιτικού χρήματος απ

Keywords
Τυχαία Θέματα