ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! “ΑΡΒΥΛΑ” τα περί κατάσχεσης του τίτλου της “Ελευθε ροτυπίας”!

17:54 12/6/2012 - Πηγή: Olympia

Μας ακούστηκε παρανοϊκό και εντέλει είναι όντως αρβύλα.

Πολύς ντόρος έγινε στις μηντιακές στήλες για την «κατάσχεση» του τίτλου της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από 9 πρώην συντάκτες (Καρελιάς, Παντελάκης, Δέδε, Τσαπόγας, Αντύπα, Απέργης, Κατή, Κοραή, Παπασταθοπούλου) της εφημερίδας. Ακολούθησε ένα κρεσέντο δημοσιογραφικής ανακρίβειας, με διαρροές που ήθελαν το Πρωτοδικείο να αποφασίζει δήθεν την κατάσχεση του τίτλου. Επειδή τα πράγματα δεν είναι έτσι επειδη έτσι νομίζετε, ας τα πάρουμε από την αρχή.

Οι 9 δημοσιογράφοι

-που στην πλειονότητά τους έγιναν αυτό που λέμε ονόματα στην πιάτσα από την «Ε»- αφού αποχώρησαν οικειοθελώς, αποφάσισαν στην συνέχεια να στραφούν, κατ΄ουσίαν, κατά των εργαζομένων που έμειναν πίσω. Αναγνωρίζουμε και κατανοούμε το αυτονόητο δικαίωμά τους να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους. Μόνο που κάπου στο δρόμο χάθηκε το μέτρο. Ιδού τι ζήτησαν με την προσφυγή τους:"Nα ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα επί τω τέλει όπως διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας, δικαιώματος και περιουσιακού στοχείου της καθ’ ης που ευρίσκεται είτε στα χέρια της, είτε στα χέρια τρίτων και ιδία των σημάτων "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ". Να μας χορηγθεί προσωρινή διαταγή δια της οποίας να απαγορευθεί κάθε μεταβολή, νομική και πραγματική, της περιουσιακής κατάστασης της καθ’ ης κι ιδία των σημάτων "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" εως την έκδοση απόφασης του Δικαστηρίου σας. Να καταδικασθεί η αντίδικος στην δικαστική μας δαπάνη."

Ιδού και η απόφαση του δικαστηρίου η οποία αναφέρει ρητά ότι: "Aπαγορεύουμε κάθε νομική μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της καθής μέχρι του ποσού του 1.500.000 ευρώ".

Σε κανένα σημείο δεν υπάρχει αναφορά στην κατάσχεση του τίτλου της "Ελευθεροτυπίας" η της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", όπως γράφτηκε κατά κόρον, χωρίς να υπάρχει από μέρους τους η αποκατάσταση της αλήθειας, ως όφειλαν.

Y.Γ> Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" λυπάται ειλικρινά γα την απουσία της "Ελευθεροτυπίας" από τα περίπτερα. Θα μπορούσε να είναι από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στην Ελλάδα του Μνημονίου, μια και η ιδιοκτησία της αποδεδειγμένα δεν έχει δουλείες, ούτε πάρε δώσε με το ελληνικό δημόσιο. Αντίθετα οι Αστυνομικές Αρχές της χώρας που "συνόδευσαν" κυρίους όπως ο Χριστοφοράκος, ο Γιουνγκ, ο Καραβέλας στην οδό της διαφυγής στο εξωτερικό, δεν δίστασαν να φορέσουν χειροπέδες στη Μάνια Τεγοπούλου. Καλούμε τους εργαζόμενους της "Ε" να ξαναδούν την ανάγκη ύπαρξης της μίας και μοναδικής "Ελευθεροτυπίας" σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τις ζωές όλων μας αλλά και για την επιβίωση της χώρας-(διαλέξετε σειρά προτεραιότητας)…


www.kourdistoportocali.com


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα