Απίστευτος ρατσιστικός – σεξιστικός χαρακτηρισμός για τις Ελληνίδες από τον κ. Ιωάννη Σιάτρα, μέλος της “Δημιουργίας Ξανά”

12:32 29/5/2012 - Πηγή: Olympia
Ή μήπως θα έπρεπε να μετονομαστεί σε “Ιερά εξέταση ξανά” ή ακόμα “Κου Κλουξ Κλαν ξανά”;;Δεν μπορούμε να καταλάβουμε από που πηγάζει αυτός ο μισελληνισμός – μισογυνισμός από ανθρώπους που θέλουν την ψήφο των Ελλήνων. Ή μάλλον τον έχουμε ξανακούσει, από τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου που χαρακτήριζε συλλήβδην τους Έλληνες “διεφθαρμένους”! Σήμερα γνωρίζουμε πως ακριβώς έσωσε την Ελλάδα ο εν λόγω κύριος.Εσείς κύριε Σιάτρα τι ακριβώς θα κάνετε; Θα επανασυστήσετε τα χωριστά μπάνια ανδρών – γυναικών; Θα προβείτε σε άλλες ιστορικά δοκιμασμένες λύσεις που βοηθούσαν τους άντρακλες να ξεφορτώνονται τις ενοχλητικές γυναίκες; Θα εισηγηθείτε την εφαρμογή της Σαρία στην Ελλάδα για να μάθουν οι Ελληνίδες να μην μιλούν;Παραθέτουμε αυτούσια την στιχομυθία του κυρίου Σιάτρα, όπως ακριβώς την λάβαμε από συνομιλητή του.

Αγαπητέ Ιωάννη Σιάτρα,

Εάν μου επιτρέπεται να εκφραστώ από εδώ.

Διάβασα το μήνυμα – επιστολή των Δημοκρατικών και την απάντηση σου. Δεν θα πάρω θέση εδώ περί της επιστολής, όμως τμήμα του ακαδημαϊκού μου καθήκοντος, επιτάσσει να σου θέσω τα εξής ερωτήματα (ακαδημαϊκό καθήκον = προαγωγή του ορθολογικού διαλόγου).

1) Στη προαναφερόμενη επιστολή παρατίθενται 4 (τέσσερα) σημεία. Δεν σχολιάζεις έστω ένα από τα 4 σημεία ούτε και διαψεύδεις έστω ένα από αυτά. Ασχολείσαι με το διαδικαστικό του θέματος (πως και πού απεστάλη το email) αντί με την ουσία του. Πέφτεις, αλλά και εκφράζεις, έτσι την λογική πλάνη γνωστή ώς Red Herring ή, εάν προτιμάς τον Λατινικό όρο, ignoratio elenchi.

2) Επικαλείσθε συναισθηματικά φορτισμένες έννοιες όπως “ήθος”, “δημοκρατικές διαδικασίες”, “θεσμούς”, ξεχνάς όμως να ορίσεις κάθε μία από αυτές τις έννοιες και πώς αυτές οι έννοιες (βάση των όποιων ορισμών σου) προσβάλλονται από τη συγκεκριμένη επιστολή. Κατά αυτό τον τρόπο διαπράτεις τα εξής (λογικά) λάθη, προσφέρεις τη λογική πλάνη της αοριστολογίας (ambiguity) και την επίκλιση στο συναίσθημα αντί στο λογικό επιχείρημα.

3) Καταγγέλεις με συναισθηματικά φορτισμένη και αόριστη γλώσσα (“σεβασμός”, “κακοήθεια”, “αχαριστία”, “εξευτελισμός”) χωρίς να παραθέτεις επιχειρήματα και λόγους που σε οδηγούνε σε αυτά τα συμπεράσματα (π.χ. α) Ορισμός–> Σεβασμός = Χ, Ψ και Ζ, β) Πραγματικά γεγονότα–> ο Α δέν επέδειξε τα Χ, Ψ και Ζ, γ) Συμπέρασμα–> ο Α δεν επέδειξε σεβασμό). Βασικοί κανόνες Λογικής και ορθολογισμού τους οποίους στο μήνυμά σου αποτυγχάνεις να ακολουθήσεις. Πέφτεις, αλλά και εκφράζεις, έτσι την λογική πλάνη γνωστή ώς playing to the gallery ή, εάν προτιμάς τον Λατινικό όρο, ad populum.

4) Προσβάλλεις και ειρωνεύεσαι τον αποστολέα του μηνύματός σου προσφέροντας έτσι την λογική πλάνη τύπου ad hominem.

5) Από τα 1-4 συμπεραίνω οτι το μήνυμα σου έχει περισσότερο δημαγωγικό σκοπό παρά πραγματικό σκοπό αντεπιχειρηματολογίας. Στη κοινός καθομιλουμένη θα μπορούσε κάποιος να πεί οτι λασπολογείς….

Κλείνοντας, επισημαίνω ότι δεν είμαι ούτε και υπήρξα ποτέ μέλος των Δημοκρατικών (ή άλλου κόμματος πέραν της “Δημιουργίας, Ξανα”). Επίση

Keywords
Τυχαία Θέματα