ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

01:42 4/11/2012 - Πηγή: Olympia

Σύνταγμα: Λαϊκή λιθογραφία που απεικονίζει την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843και δίπλα ο αγνός αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Ιωάννης Μακρυγιάννης (1797-1864), εμπνευστής και πρωτεργάτης του δημοκρατικού κινήματος για την παραχώρηση συντάγματος από την ξενόφερτη μοναρχία (Ελαιογραφία: Αθήνα, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο).

Σκηνικό θλίψης, οδύνης και «ματώματος ψυχής» για τη σύγχρονη τραγωδία, στην οποία οδηγείται το Ελληνικό Έθνος και ο Ελληνικός λαός.

Και όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Παραβιάζουν

ακόμη και διατάξεις του Συντάγματος για να ματώσουν αυτό το λαό ακόμηπερισσότερο !!

Πιο συγκεκριμένα:

Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, για τα «Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» προβλέπει στο Άρθρο 4, παρ. 5 τα εξής:

«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»

Εισάγει τοιουτοτρόπως τον αναλογικό και τον προοδευτικό τρόπο επιβάρυνσης καιφορολόγησης (με βάση τη φοροδοτική ικανότητα έκαστου), επιβαρύνοντας περισσότεροτους «έχοντες και κατέχοντες» πολύ υψηλά εισοδήματα και πολυτελέστατα τεκμήριαδιαβίωσης.

Κι’ όμως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι το ως άνω άρθρο, ιδιαίτερα για ταληφθέντα και προτεινόμενα μέτρα των μνημονίων, ή δεν τηρείται σωστά, ή δεν λαμβάνεταιιδιαίτερα υπ’ όψιν ή εφαρμόζεται ακόμη και αντιστρόφως ανάλογα!!

Πιο αναλυτικά:

► Αύξησαν την Έμμεση φορολογία (Φ.Π.Α. κ.α.), καθιστώντας τουτέστιν περισσότεροάδικο το φορολογικό μας σύστημα, ιδιαίτερα για τα χαμηλά εισοδήματα.

Η Έμμεση φορολογία στη χώρα μας είναι υψηλότερη κατά 41,2% της άμεσης φορολογίας (σύμφωνα με τα στοιχεία του Κρατικού προϋπολογισμού του 2012), υπονομεύονταςτοιουτοτρόπως σε υψηλό βαθμό τον προοδευτικό χαρακτήρα του φορολογικού μαςσυστήματος.

Η Νέα Κοινωνία, η Νέα Ελλάδα: «Των Κροίσων.. και των Κρισόπληκτων»

► Απειλούν με χαράτσια όλα τα νοικοκυριά (σπίτια, χαμόσπιτα, αγροτεμάχια, σαράβαλα κ.α.) και ούτε ένα μέτρο για κατόχους σύγχρονων παλατιών, θαλαμηγών, ελικοπτέρων, ιδιωτικών αεροπλάνων, λοιπών τεκμηρίων προκλητικού πλούτου κ.α. Ούτε ένα μέτροακόμη και για τα Νησιά τα οποία κατέχουν Έλληνες Κροίσοι διεθνούς φήμης.!!

► Καταργούν φοροαπαλλαγές πλέον και σε τέκνα σε μικροδανειστές, ανέργους, αδύνατους,αρρώστους, καρκινοπαθείς, παραπληγικούς, κ.α. και διατηρούν 58 φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές με το Νόμο 27/1975.

► Βομβαρδίζουν με μέτρα ετήσια εισοδήματα από 0 – 30.000 ευρώ, πλήττουν εισοδήματα ακόμη και των 5.000 ευρώ και ούτε ένα μέτρο για εισοδήματα από 200.000, από 1.000.000, από 10.000.000 ….. από 1.000.000.000 ευρώ και άνω (κλιμακωτά)!!

Την ακραία αυτή πολιτική δεν δείχνουν να την συμμερίζονται και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που ζήτησαν τη «στήριξη» του Δ.Ν.Τ.

Π.χ. -Η ανίσχυρη Λετονία ζήτησε πρώτιστα τη διασφάλιση των μισθών και των συντάξεων

Ουγγαρία παίρνει μέτρα κυρίως για τους πλούσιους

-Η Πορτογαλία επιβάλλει μέτρα και για εισοδήματα πάνω από τα 153.000 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα