Αντικατάσταση αρχηγού ή αυτοκριτική για την αποτυχία;

19:10 6/12/2011 - Πηγή: Olympia

Γράφει η Ελένη Δάμβα

Ακούσαμε τις διάφορες απόψεις που ακούστηκαν αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου στην θέση του Πρωθυπουργού κι ως προς την ανάγκη η μη αντικατάστασης αλλά και άλλες πιο κατηγορηματικές που σχεδόν απαιτούν την ..αποχώρηση του  Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία ..Μιλάμε βέβαια για εκ των έσω τριγμούς ..Ωστόσο η συνήθης τακτική απομάκρυνσης του αρχηγού μετά μια αποτυχία,συνήθως όμως εκλογική,

πάει να επαναληφθή και μοιάζει περισσότερο για προσπάθεια εκτόνωσης μιας δυσφορίας για μια πολιτική κρίση που βαρύνει την κυβέρνηση της διετίας,την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.

   Αλλα η πολιτική κρίση της διετίας  προέρχεται βασικά από μια οικονομική κρίση ασυνήθιστα βαρειά που έφερε την χώρα σε άσχημη κατάσταση όμοια σχεδόν από μια κρίση από μια φυσική καταστροφή..Οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων,τα συνεχή μέτρα,η ανεργία κλπ που προέρχονται βασικά από΄ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ που προήρθε από το ΔΝΤ στο οποίο καταφύγαμε λόγω  του χρέους και του ελλείμματος …αποτελούν όλα τον νέο φασισμό που διέρχεται η χώρα μας που σήμερα κατάφερε να έχει δοτή κυβέρνηση .

  Η πολιτική κρίση που δημιουργήθηκε λόγω τηςκακής  διαχείρισης της οικονομικής κρίσης   από την κυβέρνηση ισχύει άκομα έντονη  αφού απαίτησε ακόμα και  δίκη των υπουργών της διετίας αυτής ακόμα και να φύγουν από την χώρα..Οι αποδοκιμασίες που συνεχίζονται διαμορφώνουν  την βαθειά κρίση που συνεχίζεται αφού και τα σκληρά μέτρα που την δημιουργούν συνεχίζονται..

 Η γενική αποδοκιμασία προς το ΜΝΗΜΟΝΙΟ αφορά βασικά ερωτήματα που χρήζουν επανεξέτασης για να δούμε πως προχωρούμε.Γιατί υπάρχει η πιθανότητα

λόγω μιας οικονομικής κρίσης να δικαιολογούμε τα πάντα και να φτάνουμε να χάνουμε  την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία.

   Με λίγα λόγια αν η δημοκρατία είναι κάτι για το οποίο πρέπει να δίνουμε αγώνες αυτή την στιγνή οι δυναμικοί υπουργοί της διετίας ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κάνουν την αυτοκριτική τους  κι όχι να δείχνουν την τάση που επαληθεύει το λεχθέν ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ..!!

  Απολογητικός θα πρέπει να είναι ο λόγος των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που αμετακίνητοι την διετία αυτή πήραν μέρος στην κακή διαχείριση της οικονομικής κρίσης που δεν κατάλαβαν ακόμη πως τους έχει πολιτικά «καταδικάσει» ήδη..

   Τι θα μπορούσε όμως να σώσει την κατάσταση αν όχι μια επανεξέταση της κυβερνητικής πολιτικής των ετών αυτών αφού άλλωστε η κρίση παραμένει και αντισταθμιστικά μέτρα δεν βλέπουμε.

  Ήδη η τοποθέτηση Γερμανών τοποτηρητών δίνει στην κατοχική ατμόσφαιρα μια  βαριά σκιά..αφού δεν δείχνει νανατέλλει μια καλύτερη διαχείριση της κρίσης  μας κάτι που αφορά βέβαια την πολιτική Μέρκελ –Σαρκοζί που όμως προσπαθεί ναντιμετωπίσει την κρίση στην ευρωζώνη με χειρότερη λιτότητα..Αυτό θα οδηγήσει σε  βαθύτερη κρίση στο ευρώ όσο και στην Ευρωπαική Ενωση και στην περίπτωση αυτή το ενδεχόμενο μιας απότομης και εκ των πραγμάτων εξόδου από το ευρώ δεν θάναι ελέγξιμη.

   Η διαμόρφωση μιας κυβέρνησης με συμμετοχ

Keywords
Τυχαία Θέματα