Αντιδράσεις των κομμάτων για την απόφαση της Χάγης (το ΠΑΣΟΚ κάνει φυσικά την πάπια)

19:51 5/12/2011 - Πηγή: Olympia

Kανείς από το ΠΑΣΟΚ, όπως πάντα, δε λέει τίποτε. Δεν τους αφορά το θέμα; Κομματικές πονηράδες, για να τα ΄χουν καλά με όλους.
“Βούτυρο στο ψωμί” των ελλήνων πολιτικών, ήταν η απόφαση καθώς τους βοηθά να …διολισθήσουν προς τις θέσεις των Σκοπίων. Φυσικά, κανείς δεν αντιλαμβάνεται την αλήθεια, που είναι ότι οι Σκοπιανοί δεν συζητούν και δεν θα αποδεχθούν ποτέ, για κανένα λόγο, σύνθετη ονομασία. Το εξηγήσαμε χιλιάδες φορές, αλλά κάνουν οι Έλληνες

πολιτικοί πως δεν το καταλαβαίνουν. Θεωρούν ότι “δίνουν” στα αφεντικά την ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Μόνο που τα Σκόπια δεν αποδέχονται ούτε αυτό (!), που…
εμείς θεωρούμε μέγιστη υποχώρηση, κόκκινες γραμμές και άλλα παραμύθια και όποιος ασχολείται με το θέμα ξέρει ότι δεν θα αποδεχθούν ποτέ, σύνθετη ονομασία.
Απλώς κωλλυσιεργούν μέχρι να κερδίσουν το νέτα-σκέτα  ”Μακεδονία”. Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια για να μάθουν οι Έλληνες, ότι οι Σκοπιανοί δεν συζήτησαν ποτέ, το “Σλαβομακεδονία”, το οποίο μας παρουσίαζαν κάποτε ως καλή λύση (θα μπορούσε να είναι). Θα περάσουν άλλα είκοσι μέχρι να καταλάβουν ότι οι Σκοπιανοί, δεν διαπραγματεύονται τίποτε! Και γιατί να το κάνουν άλλωστε; Μυαλό θέλει; Για να μπουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ; Λέτε να δεχθούν να μην ονομάζονται νέτα-σκέτα “Μακεδόνες” για να μπούν στο ΝΑΤΟ; Όποιος σκέπτεται έτσι, είναι βαθιά νυχτωμένος -όπως όλα τα ελληνικά κόμματα δηλαδή-.
Οι Σκοπιανοί δεν διαπραγματεύονται τίποτε, ούτε το σκέτο “Μακεδονία” για το όνομα, ούτε το σκέτο “Μακεδόνας” για την εθνικότητα, ούτε το σκέτο “Μακεδονική”, για τη γλώσσα.
Τα άλλα είναι δικές μας επιθυμίες και ονειρώξεις, που τις βαφτίζουμε ρεαλισμό και αμοιβαία λύση.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Ν.Δ, Βουλευτής Β΄Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφερόμενος στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που ελήφθη μετά την προσφυγή των Σκοπίων: «Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αναμφίβολα, θα γίνει αντικείμενο πολλαπλών αναγνώσεων και περισσοτέρων ερμηνειών, αλλά και διαστρεβλώσεων. Έχουν εκδηλωθεί ήδη οι πρώτες προσπάθειες της κυβέρνησης των Σκοπίων να χρησιμοποιήσει την απόφαση αυτή ως «πρώτη ύλη» για μια νέα επίθεση προπαγάνδας σε βάρος της Ελλάδος , η οποία –είναι βέβαιο- ότι θα πέσει στο κενό και θα εκθέσει, για μια ακόμη φορά , σε διεθνές επίπεδο, τους «αρχιτέκτονες» της ακραίας και αδιάλλακτης πολιτικής , που ακολουθούν οι συγκεκριμένοι εθνικιστικοί κύκλοι της FYROM, με επικεφαλής τον κ. Νίκολα Γκρούεφσκι.
Πέρα, λοιπόν, από κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης και παρερμηνείας, από το κείμενο των αποφασισθέντων από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξάγονται, με μοναδικό κριτήριο την λογική και την αλήθεια, τα εξής συμπεράσματα:
1. Η απόφαση του Διεθνές Δικαστηρίου της Χάγης δεν υπεισέρχεται καθόλου στο θέμα της ονομασίας, που αποτελεί το «όχημα» της αλυτρωτικής προπαγάνδας των Σκοπίων.
2. Το Δικαστήριο παροτρύνει τα δύο μέρη να εμπλακούν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, εγκαλώντας έτσι – εμμέσως α

Keywords
Τυχαία Θέματα