Αναβάθμισε την Ελλάδα η Fitch λόγω του νέου χρέους – Τι λέει και για δεύτερη αναδιάρθρωση !

21:28 13/3/2012 - Πηγή: Olympia

Σε αναβάθμιση της Ελλάδας στο “Β-” από το “restricted default” προχωρησε ο οίκος Fitch, σε μια αναμενόμενη κίνηση, αφου πλέον αξιολογεί το νέο χρέος μετά την αναδιάρθρωση και δίνει σταθερο outlook.

Φυσικά αυτο ο Βενιζέλος

θα το κάνει σημαία, ωστόσο με τα τωρινά οικονομικά στοιχεία και προβλέψεις η αξιολόγηση αυτή δεν θα κρατήσει για πολυ!

Όπως λέει η Ελλάδα εχει ένα δίχτυ ασφαλείας 12-24 μηνών, ενώ υπογραμμίζει ότι έχει αποσύρει τις αξιολογήσεις των ομολόγων ελληνικού δικαίου που εκδόθηκαν από την Ελλάδα και οι αξιολογήσεις των ομολόγων που υπόκεινται στο διεθνές δίκαιο θα παραμείνουν στη βαθμίδα “C” ως τις 11 Απριλίου οπότε και λήγει η περίοδος διακανονισμού.

Ο οίκοςσημειώνει ότι ως αποτέλεσμα της μεγάλης απομείωσης της ονομαστικής αξίας των ομολόγων, οι ιδιώτες πιστωτές αντιστοιχούν πλέον μόνο στο 30% του συνόλου του χρέους και μαζί με τα νέα επιτόκια περιορίζουν το πιθανό όφελος από μια νέα μελλοντική αναδιάρθρωση των ομολόγων του ιδιωτικού τομέα και αντανακλούν το βάρος που μπορεί να μετατοπιστεί στον επίσημο τομέα.

Αυτή η εκτίμηση έρχεται ως συνέχεια σε σημερινά δημοσιεύματα και εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει και μια δεύτερη αναδιάρθρωση του χρέους, που τοποθετείται χρονικά έως το 2014, που όπως φαίνεται τότε θα μπει στο παιχνίδι ο επίσημος τομέας.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα