Αγνωμοσύνη και αχαριστία από τους πολιτικ ούς για τους μαχητές στην Κύπρο

11:43 23/7/2012 - Πηγή: Olympia


Η αγνωμοσύνη και η αχαριστία είναι συμπεριφορές που πολλές φορές το Ελληνικό κράτος και οι κρατούντες, επεφύλαξαν για τους δυστυχείς υπηκόους τους. Ζητούν θυσίες και μετά αποστρέφουν παγερά το πρόσωπό τους, από αυτούς που τις υφίστανται, χαρίζοντάς τους αγνωμοσύνη και αχαριστία.
Όταν όμως η θυσία είναι η υπέρτατη που μπορεί να δώσει ένας θνητός, δηλαδή να πολεμήσει και να σκοτωθεί για την Πατρίδα, και η πολιτεία δεν τιμά την θυσία του, τότε εκτός των άλλων είναι και ύβρης προς την μνήμη

του. Και οι Έλληνες πατρογονικά δεν το δέχονται αυτό, παρόλα αυτά όμως οι κρατούντες για δικούς τους λόγους συνεχίζουν να προκαλούν τους νεκρούς και τους αγώνες τους με την αγνωμοσύνη και την αχαριστία.
Πρόσφατο και επίκαιρο παράδειγμα είναι οι Έλληνες, νεκροί και οι τραυματίες, πολεμιστές του Ελληνικού Στρατού στην Κύπρο κατά την εισβολή των Τούρκων.
Αξιωματικοί και οπλίτες υπό την Ελληνική Σημαία, τους Ελληνικούς σχηματισμούς και τα εμβλήματα, έπεσαν στο πεδίο της τιμής και της αξιοπρέπειας, πλήν όμως οι Έλληνες πολιτικοί, για εντελώς δικούς τους λόγους, κακοπιστίας και προσβολής, ετσιθελικά αγνώμονες, αδιστάκτως φερόμενοι προσβλητικά, δεν αναγνωρίζουν την θυσία των παλικαριών εδώ και 38 χρόνια, προσβάλλοντάς τους βάναυσα.
Κάποιοι επιζώντες προσέφυγαν στα Ελληνικά Δικαστήρια, για να υποχρεώσουν επιτέλους τους αγνώμονες και συμφεροντολόγους πολιτικούς, να αναγνωρίσουν την θυσία τους και την πολεμική τους δράση στην Κύπρο. Και το κατόρθωσαν. Το Διοικητικό Εφετείο τους δικαίωσε, ..
αλλά το Ελληνικό κράτος, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ανατροπή της ετυμηγορίας!!!
Πόσο ψυχικά εξαθλιωμένοι πρέπει να είναι κάποιοι για να συμπεριφέρονται κατ΄αυτόν τον τρόπο;
Οι Έλληνες μαχητές διατάχθηκαν να είναι εκεί. Διατάχθηκαν να πολεμήσουν. Το κράτος έχει συνέχεια και να πάψει να συμπεριφέρεται παίζοντας την τυφλόμυγα σε νεκρούς, τραυματίες και μαχητές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Syndesmos HELLAS


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα