Άφησε το στρατό για τις πολεμικές τέχνες…

Στο πρώτο του πάθος τις πολεμικές τέχνες, που πρωτογνώρισε πριν 30 χρόνια, επέστρεψε ο master των πολεμικών τεχνών ο Κωνσταντίνος Καρυπίδης και σίγουρα δεν το μετάνιωσε.

Είναι που η ζωή κάποια στιγμή κάνει κύκλους και αποφασίζεις τι θες να κάνεις ποιο είναι το πολυτιμότερο για την ισορροπία σου. Κάπως έτσι ο Έλληνας Σαμουράι άφησε το στρατό και από αντισυνταγματάρχης επέλεξε να είναι δάσκαλος.

Ο Κωνσταντίνος Καρυπίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάτω

Νευροκόπι – ΔΡΑΜΑΣ και εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ’όπου αποφοίτησε ως Αξιωματικός Μηχανικού. Υπηρέτησε σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο Εξωτερικό. Τιμήθηκε από την Υπηρεσία με τα προβλεπόμενα μετάλλια και διακρίσεις αναλόγως βαθμού και θέσεων. Αποστρατεύτηκε κατόπιν αίτησής του με το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες/μαχητικά αθλήματα πριν από 30 χρόνια με το άθλημα του karate. Ως τελειόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων διετέλεσε Αρχηγός της Ομάδας Αυτοάμυνας της Σχολής και διακρίθηκε σε διάφορα εθνικά πρωταθλήματα.

Λίγο πριν επιχειρήσει να δοκιμάσει για άλλη μια φορά τα όρια του με το εγχείρημα για ένα νέο ρεκόρ Γκίνες το 5ο στη σειρά με «τα γρηγορότερα 10 τραβήγματα σπαθιού & κοψίματα στόχων» μίλησε στο MadeinCreta τονίζοντας την αξία της φιλοσοφίας των πολεμικών τεχνών, σημειώνοντας επίσης πως για τον ίδιο αλλά και για όλους τους αθλητές, σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα, αλλά η διαδρομή

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καρυπίδης είναι ο πρώτος Έλληνας με παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες από τον χώρο των πολεμικών τεχνών.

Για την ιστορία αναφέρεται ότι τα 3 παγκόσμια ρεκόρ από το χώρο των πολεμικών τεχνών αυτή τη στιγμή έχει μόνο ο Ιάπωνας Isao Machiiκαι ο κ.Καρυπίδης.

Αν πραγματοποιηθεί και το νέο ρεκόρ ο Έλληνας δάσκαλος θα ισοφαρίσει τον Ιάπωνα σε Παγκόσμια κλίμακα και θα έχει 4 Ρεκόρ στη κατοχή του ως holder και 1 ως co-holder.

-Είστε έτοιμος για το ρεκόρ;

«Είμαι έτοιμος, αλλά περιμένω το μπόλιασμα του κόσμου. Για μένα είναι πολύ σημαντική η παρουσία του. Και στην Αλεξανδρούπολη που το κάναμε δυο φορές ο κόσμος ήταν η μισή επιτυχία. Πάντα στον αθλητισμό , η παρουσία του κόσμου είναι η μισή προσπάθεια του αθλητή. Αυτή η σχέση που δημιουργείται, η φλόγα , είναι ένα συναίσθημα ανεξήγητο ακόμα και για την επιστήμη».

-Πόσο καιρό προετοιμάζεστε σωματικά αλλά και ψυχολογικά;

«Για το συγκεκριμένο ρεκόρ ένα εξάμηνο με πολλές ώρες προπόνησης καθημερινά. Ψυχολογικά δεν είμαι ακόμα έτοιμος. Κάθε ημέρα ετοιμάζομαι κάθε λεπτό που περνάει είναι για μένα δοκιμασία η οποία κορυφώνεται την ώρα της προσπάθειας».

-Είναι πιο πολύ θέμα μυαλού φαντάζομαι;

«Ναι, βέβαια είναι και σωματική η δοκιμασία αλλά περισσότερο είναι η δοκιμασία του μυαλού, η εσωτερική δύναμη. Απαιτεί τεράστια συγκέντρωση, πειθαρχία και μετά όλα τα άλλα».

-Είχατε μια λαμπρή πορεία στον στρατό. Τα παρατήσατε όλα για την αγάπη σας για τις πολεμικές τέχνες;

«Ξέρετε, η ζωή κύκλους

Keywords
Τυχαία Θέματα