Spiegel: Η ελληνική κυβέρνηση κάνει προχειροδουλειά

12:52 31/7/2012 - Πηγή: Olympia
«Προχειροδουλειά» βλέπει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει το οικονομικό πρόγραμμα λιτότητας και επιρρίπτει ευθύνες στον κυβερνητικό συνασπισμό και νέες καθυστερήσεις.«Το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα θα έπρεπε να είναι έτοιμο από την προηγούμενη εβδομάδα –κι όμως, τα μέρη του συνασπισμού στην Αθήνα δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Τώρα, τα αριστερά κόμματα της κυβέρνησης ζητούν ξανά επιμήκυνση.
Οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει», γράφει το περιοδικό Spiegel, αναφερόμενο στην εξεύρεση των μέτρων που θα φέρουν στα κρατικά ταμεία τα 11,5 δισ. ευρώ, αφήνοντας αιχμές για «προχειροδουλειά».

«Στην ουσία, συμφωνούν ότι η Ελλάδα πρέπει να σωθεί. Όμως, διαφωνούν για το πώς ακριβώς και πόσο γρήγορα», σχολιάζει το περιοδικό για τις συναντήσεις των τριών πολιτικών αρχηγών.Το Spiegel αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ είναι τα κόμματα που «θέλουν να απλωθεί το αντιλαϊκό πρόγραμμα σε τέσσερα αντί δύο χρόνια». Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, όμως ακόμη συμφωνία δεν υπάρχει, γράφει το δημοσίευμα.Ωστόσο, τα σημαντικά σημεία του προγράμματος λιτότητας συμφωνήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με ελληνικές πηγές που επικαλείται το Spiegel, ανάμεσα στα συμφωνηθέντα είναι η περαιτέρω μείωση των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη.Πηγή: newsbomb.gr
Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα