O “περίεργος” Λουκάς, ο Αλέξης και τα σύννεφα πολέμου που πυκνώ νουν…

12:07 8/12/2011 - Πηγή: Olympia

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αίφνης ακόμη και ο σύντροφος του Λουκά Παπαδήμου στην Τριμερή, Αλέξης Παπαχελάς, αρχίζει να δυσφορεί με την ανεπάρκεια Παπαδήμου.

Ο Παπαχελάς παρατηρεί το δυσκίνητο και πανάκριβο κυβερνητικό ασκέρι με τους 50 υπουργούς και σαρδανάπαλους και το συγκρίνει με το ολιγομελές σχήμα της γειτονικής Ιταλίας.

Το επιχείρημα του δημοσιογράφου ότι

ο Παπανδρέου επέβαλλε αυτό το κυβερνητικό τσουνάμι, δεν στέκει. Ο Παπαδήμος δεν είναι δα και κάνα παιδάκι ώστε να του υπαγορεύουν με ποιους θα κυβερνήσει.

Βέβαια η στάση του σημερινού πρωθυπουργού δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τις πραγματικές δυνατότητες και το κύρος του στη διεθνή πολιτική και οικονομική σκηνή. Ακόμη και για την εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με προσωπικότητα να περιμένει υπομονετικά, ταμπουρωμένος στο σπίτι του, πότε θα τον φωνάξουν να αναλάβει τις τύχες της χώρας του και την ίδια στιγμή να πέφτουν στο τραπέζι τα πιο απίθανα ονόματα-μόνο αυτό του Νίκου Βαμβακούλα δεν ακούστηκε για το Μαξίμου.

Ο Παπαδήμος-που ακόμη δεν μάθαμε ποιος τον προσκάλεσε να έλθει στην Ελλάδα-παρακολουθούσε παθητικά όλες αυτές τις εξελίξεις για ολόκληρα 48ωρα ώσπου το σώου του Καρατζαφέρη τον έχρισε πρωθυπουργό.

Πως καταδέχθηκε ο

Keywords
Τυχαία Θέματα