IMIA – ΔΝΤ. Όταν ο Πάμπλο ο “τρομοκράτης” προφήτευε και έδινε την λύση. Την λύση που περνά από τα πτώματα των νταβατζήδων.

18:10 31/1/2012 - Πηγή: Olympia
…το λάθος του Καραμανλή ήταν ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει θεσμικά της ορδές της εθνοκτονίας. Του το ανταπέδωσαν με λυσσαλέο, άνανδρο πόλεμο μέχρι που τον γκρέμισαν και κατέλαβαν την χώρα.

Μα τα είχε πει όλα ο Πάμπλο ο “τρομοκράτης” από εκείνη την αποφράδα περίοδο που το αίμα άχνιζε. Τους υπέδειξε, είπε και την λύση.

“Η κρίση της Ίμιας …Κατέδειξε ακόμα σε ποιό βαθμό έχει ατονίσει η εθνική ευαισθησία της άρχουσας τάξης αλλά και μέρος του λαού.”

Κοινώς οι νταβατζήδες από τότε είχαν πάρει

την θέση του ευπατρίδη, του Εθνικού ευεργέτη, του Χορηγού. Μέχρι που φτάσαμε στην σημερινή κτηνωδία, όπου οι μισοί νταβατζήδες πόνταραν στην πτώχευση και το μνημόνιο ενώ κάποιοι έχουν συνασπιστεί ήδη με την Τουρκική δυσωδία για να κάνουν τα οχήματα που θα εξαγοράσουν τα πάντα …τσάμπα. Η απώλεια Εθνικής ευαισθησίας, έχει μετατραπεί ήδη σε πλειοδοσία …υπηρεσιών Εθνικής μειοδοσίας!

Μα ο Πάμπλο ο “τρομοκράτης” είχε προβλέψει και το ΔΝΤ, μα είχε δώσει και την λύση:

Η κρίση βέβαια θα συνεχιστεί. Και θα θέσει ως καθήκον σε όσους κατέχονται όχι από κραυγαλέο εθνικισμό τρόπο επίδειξης χωρίς βάθος και δύναμη πατριδοκαπηλίας αλλά από γνήσιο εθνισμό και αντιιμπεριαλιστική διάθεση το σταθερό προσανατολισμό προς έγκαιρη δημιουργία ενιαίου εθνικού μετώπου στηριζόμενου στον δημοκρατικό Λαό στη βάση.
Φλεβάρης 1996
Μ. Ν. Ράπτης

Περισσότερα, απόψε.
Filed under: history - ιστορία - 历史
Keywords
Τυχαία Θέματα