GREXIT: Η μοίρα του Ευρώ στα χέρια του Τσίπρα ‏

07:42 22/5/2012 - Πηγή: Olympia

Θα φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ αν στις εκλογές δεν επικρατήσουν οι δυνάμεις του φιλοευρωπαϊκού άξονα? Κραταει ο Τσίπρας τη τύχη του Ευρώ στα χέρια του? Μια άκρως διαφωτιστική για το θέμα ανάλυση, δημοσιεύεται στο βίντεο που ακολουθεί.

Για να σοβαρευτούμε όμως, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ αν οι μεγάλες δυνάμεις

χρειάζονται το ευρώ. Κατηγορηματικά ΟΧΙ αν η Γερμανία θέλει το ευρώ. Η Ελλάδα δεν φεύγει από το ευρώ ακόμα και αν κυβερνιέται από τον Στάλιν τον ίδιο, μετενσαρκωμένο σε φωτισμένο ηγέτη του κου κου ε.

Η ευρωζώνη φτιάχτηκε κατ αρχήν ως εγχείρημα οικονομικό. Δεύτερον ως πολιτικό και τελευταία ως γεωστρατηγικό όπως φάνηκε…

Η ευρωζώνη δεν μπορεί να καταρρεύσει από την ασήμαντη σήμερα βαλκανική μπουρζουαζία. ΟΧΙ αν αυτό δεν είναι στα σχέδια των ισχυρών. Επειδή κατ αρχήν οι επαγγελματίες της πολιτικής μας, είναι σε σύγκριση με τους δυτικούς Ηγέτες ολίγιστοι. Είναι σα να συγκρίνεις πακιστανό εργάτη σε βουλκανιζατέρ, με τον αρχιμηχανικό του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Mercedes… Άρα το πρώτο εδώ συμπέρασμα είναι ότι , όχι να αντιληφθεί δεν μπορεί, αλλά ούτε καν να φανταστεί για ποιο σκοπό ο γερμανός του βάζει άφθονη τη σως… Συνεπώς ποτέ και κανένας Καραμανλής δεν κατάλαβε το πως και το γιατί δόθηκε στη χώρα το μεγάλο “προνόμιο” της ένταξης στην Ευρωζώνη…

Η λογική εδώ λέει, ότι φαντάζει δύσκολο οι μεγάλοι να μην γνώριζαν τίποτα για τα γκρικ στατιστικς… Να μην ήξεραν ότι βάζουν στο κλαμπ μια χώρα με τεράστιο έλλειμμα και τεράστιο δημόσιο χρέος. Μια χώρα με μηδενική ανταγωνιστικότητα. Μια χώρα με τεράστιο έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της. Που εισάγει τα πάντα και εξάγει λίγο μόνο κρασί, λίγο θάλασσα άντε και τα φημισμένα στις τουρίστριες αγόρια της. Μια χώρα που δίχως το δικό της νόμισμα, θα λύγιζε στη πρώτη τη στραβή… Δεν μπορεί λοιπόν παρά να γνώριζαν.

Το οικονομικό αντίκτυπο από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Στο 1 τρισ δολάρια αποτιμάται η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Την έξοδο της Ελλάδας θα ακολουθούσε αλυσιδωτή αντίδραση που θα σάρωνε το χρηματοπιστωτικό σύστημα απ άκρη σ άκρη του ευρωπαϊκού νότου. Φαντάσου ότι σε ενδεχόμενο ξαφνικού θανάτου της Ελλάδας, τις εικόνες με τα τανκς έξω απ τις ελληνικές τράπεζες να κάνουν το γύρο του κόσμου… Φαντάσου για πότε οι καταθέτες σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία θα χιμήξουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τα λεφτά τους… Θα επρόκειτο για κρίση ανάλογη με αυτή της Lehman Brothers. Και συντεταγμένη όμως να ήταν η χρεοκοπία, με ομαλή κατά το δυνατόν μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, το σοκ που θα προκαλούσε στο νότο η διαπίστωση ότι στην Ελλάδα εξατμίστηκε το 70% των ελληνικών καταθέσεων (σε ευρώ), θα ήταν τέτοιο, που θα οδηγούσε σε κρίση ανάλογη με αυτή μιας άτακτης χρεοκοπίας… Θα γινόταν μπανκ ραν άνευ προηγουμένου. Ισπανοί, Ιταλοί και Πορτογάλοι θα σηκώναν αμέσως τα λεφτά τους και θα τα έστελναν στη Γερμανία.

Εξάλλου η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ, θα έστελνε στα αδηφάγα όρνεα της κερδοσκοπίας το μήνυμα ότι η ένταξη

Keywords
Τυχαία Θέματα