Fitch: Αναγκαία, αλλά ακριβή η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αν και κοστοβόρα, είναι αναγκαία για την ανάσχεση της κρίσης χρέους, προειδοποιεί ο D. Riley, κορυφαίο στέλεχος του οίκου αξιολόγησης Fitch.

Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί, μπορεί η διάσωση της Ελλάδας και κατ’ επέκταση η διασφάλιση της παραμονής της στο ευρώ να κοστίζει, ωστόσο κρίνεται απαραίτητα για την

αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.
Κατά τον Riley, η Ελλάδα ενδεχομένως δεν θα κατορθώσει να αποφύγει ένα νέο haircut δτα δάνεια που έχει λάβει από τον επίσημο τομέα, ήτοι τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
“Οι προσπάθειες των Ευρωπαίων να διαχειριστούν – και να βάλουν φρένο – στην κρίση χρέους χάνουν ολοένα και περισσότερο momentum. H δυναμική εξασθενεί”, σημειώνει, με καθαρά επικριτικό ύφος, ο αξιωματούχος της Fitch.
Eστιάζοντας ο Riley, στο έτερο μείζον πρόβλημα της Ευρωζώνης, ήτοι την πορεία της ισπανικής οικονομίας, σχολιάζει πως η ανάκαμψη θα έρθει μετά από μια μακρά και επώδυνη διαδικασία.
Αναφερόμενος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κληθείς να σχολιάσει τη δημοσιονομική κατάσταση των ΗΠΑ, σημειώνει: Η επίτευξη συμφωνίας για τον δημοσιονομικό γκρεμό (Fiscal Cliff) κρίνεται εξαιρετικά αβέβαιη.
imerisia.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα