Aποπληρωμή χρέους μέχρι το 2032

Την πιθανότητα 10ετούς επιμήκυνσης του περιθωρίου αποπληρωμής του χρέους, ήτοι μέχρι το 2032 από την Ελλάδα, εξέτασαν τα τεχνικά κλιμάκια της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους

που δεν κατονομάζει, τα τεχνικά κλιμάκια εξέτασαν επίσης και το ενδεχόμενο επιτάχυνσης της καταβολής των δόσεων ώστε να χρησιμοποιηθεί μέρος τους για την επαναγορά ομολόγων από την Ελλάδα.

Παράλληλα, εξετάστηκε η σημαντική μείωση του επιτοκίου του δανείου των 53 δισ. ευρώ που έλαβε η Ελλάδα από τις ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του πρώτου «πακέτου».

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους η συνάντηση της Τρίτης θα αφορά μόνο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των 15 δισ. ευρώ έως το 2014 και όχι για τα 17,6 δισ. της περιόδου 2104 -16 ενώ, όπως επισήμαναν, το μόνο πράγμα στο οποίο συμφωνούν όλα τα μέρη είναι πως δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω χρηματοδότηση πέρα από αυτή που έχει ήδη συμφωνηθεί.

Εν συνεχεία οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν πως η διαφωνία για το στόχο της βιωσιμότητας του χρέους μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εξακολουθεί να υφίσταται και συνεπώς δεν αναμένεται απόφαση για την εκταμίευση πριν της 28 Νοεμβρίου.
axiaplus.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα