Annum confusionis (έτος συγχύσεως.)

09:34 21/5/2012 - Πηγή: Olympia


Ο Ιούλιος Καίσαρ, ήθελε να βάλει τάξη στο χάος του ρωμαϊκού ημερολογίου, και γι αυτό ανέθεσε στον Αλεξανδρινό αστρονόμο Σωσιγένη, να επιληφθεί της υπόθεσης. Ο Σωσιγένης διαμόρφωσε το ηλιακό ημερολόγιο. Πρώτα επιμήκυνε το έτος 45π.Χ.στις 445 μέρες, και γι αυτό το έτος εκείνο ονομάστηκε ‘’έτος συγχύσεως’’. Έπειτα πρόσθεσε στους μήνες των 29 ή 30 ημερών, μια ή δύο μέρες, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 365 ημερών, και κάθε 4 χρόνια το έτος θα είχε διάρκεια 366 ημερών.
Δεν θέλω στο κείμενο αυτό να αναφερθώ

στα ημερολογιακά προβλήματα. Το annum confusionis (έτος συγχύσεως) για μας, περιστρέφεται γύρω από τα εκλογικά προβλήματα. Αν και πλέον των δύο ετών βρισκόμαστε συνεχώς σε μια σύγχυση και αβεβαιότητα, εν τούτοις
το τελευταίο διάστημα, πριν και μετά τις εκλογές του Μαΐου, και αναμένοντας τις εκλογές του Ιουνίου, η σύγχυση μας έχει συνεπάρει σε τέτοιο βαθμό, που δεν ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε. Σε μεγαλύτερη σύγχυση όμως είναι οι πολιτικοί μας. Έχουν πάθει αυτό που λέει μια σοφή παροιμία, ότι: εμάς ψεκάζουν, αλλά αυτοί παραφρονούν.
Άλλα έλεγαν και ψήφιζαν πριν, άλλα λένε ότι θα κάνουν τώρα, φέρνουν πίσω όσους είχαν διώξει, και οι επιστρέφοντες εκεί που έφτυναν τώρα γλύφουν. Κόμματα διαλύονται και σχηματίζονται νέοι συνδυασμοί. Αφού τέλειωσαν με τα παζάρια της πατρίδος, τώρα παζαρεύουν μεταξύ τους την διαχείριση της σκλαβιάς. Έχουν αφήσει στην άκρη τις προδοσίες τους και ασχολούνται με σταυρόσχημα δακτυλίδια και με μη (κατ΄αυτούς), αποδεκτούς χαιρετισμούς. Διυλίζουν την επιστολή (του Πάνου), και καταπίνουν τις υπογραφές (τους).
Ασχολήθηκαν μέρες ολόκληρες, όχι πως θα σώσουν την χώρα, αλλά για το παράγγελμα ‘’Εγέρθητι’’ που απηύθυναν εκλεγμένοι βουλευτές, στους λακέδες τους, των Μ.Μ.Ε. Οι λακέδες αυτοί, συνηθισμένοι χρόνια ολόκληρα σε παραγγέλματα όπως: σκύψτε, γλείψτε και ξαπλώστε τ΄ανάσκελα, δυσανασχέτησαν με το ‘’εγέρθητι’’, κάποιοι ίσως δεν κατάλαβαν και τι σημαίνει –καθότι καθαρεύουσα-,και άρχισαν να κάθονται στην προσφιλή τους στάση ‘’οκλαδόν’’, μόλις βλέπουν τους εν λόγω βουλευτές, προκαλώντας μας, θυμηδία.
Δεν δυσανασχέτησαν όμως με την ιταμή πράξη, άλλης βουλευτού, προς τους χιλιάδες γενοκτονημένους Ποντίους, ίσως γιατί θεωρούν την προσωπικότητά τους ανώτερη που αμαυρώνεται από ένα απλό ‘’εγέρθητι’’, από την προσωπικότητα και την ιερή μνήμη των χιλιάδων μανάδων και παιδιών που εσφάγησαν ανηλεώς από τους Τούρκους. Διακωμώδησαν το –ακουστικά- ‘’εγέρθητου’’, νομίζοντας ότι ο νέος που το είπε δεν ξέρει καλά Ελληνικά. Αν είχαν πάει στρατιώτες (οι περισσότεροι, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, είναι αστράτευτοι), θα γνώριζαν ότι τα παραγγέλματα προφέρονται διαφορετικά στην κατάληξή τους.
Η πατρίδα μας έχει περικυκλωθεί από το γερμανικό imperium, όπου στέλνουν τους εκπροσώπους τους να μας φοβίσουν, να μας παραπλανήσουν, ώστε μέχρι τις εκλογές να έχει ξεθυμάνει ο θυμός μας και να επικρατήσει ο φόβος. Έφθασε στο σημείο να τηλεφωνήσει προσωπικά η ίδια η Νοβέρκα (κακιά μητριά) της Ευρώπης, θεωρώντας μας νόθα πα
Keywords
Τυχαία Θέματα