ALORS, C’EST LA GUERRE. ΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΕΜΟΣ…

 Αργότερα, στα απομνημονεύματά του, ο Γκράτσι, ντροπιασμένος αλλά καθυστερημένα, θα γράψει για τη στιγμή αυτή :« …ο ηλικιωμένος αυτός άνθρωπος που στεκόταν εκεί μπροστά και το Έθνος του, είχανε προτιμήσει στην υπέρτατη εκείνη στιγμή, την οδό της θυσίας παρά την ατίμωση…».

Αλλιώς ξεκίνησα να είναι ο τίτλος του άρθρου αυτού : ‘’ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΕΤΩΠΑ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ…’’ και αλλιώς μου προέκυψε. Τί σου κάνει αυτή η σκέψη μερικές φορές.

Θέλεις οι μέρες της Επετείου που πλησιάζουν, θέλεις η φράση στα Γαλλικά του Ι. Μεταξά που μου ήρθε στο μυαλό ξαφνικά,

τον άλλαξα. Όσοι διαβάσετε το άρθρο, θα κρίνετε αν είχα δίκιο ή όχι.

Γιατί ‘’ΠΟΛΕΜΟΣ’’ και στους δύο τίτλους; Για να εξηγήσω ότι από τους αρχαίους χρόνους, έως και τις πριν λίγες δεκαετίες, ο ΕΧΘΡΟΣ ήταν εμφανής, ήταν απέναντι στον οποιονδήποτε λαό, στην περίπτωσή μας, στον Ελληνικό και ήξερε τί περίπου έπρεπε να κάνει. Αν μετρούσε τις δυνάμεις του και την ψυχή του και έκρινε ότι είναι ισχυρότερος από τον αντίπαλο, πολεμούσε. Αλλιώς, έκανε πίσω (αν και δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποιο παράδειγμα που έκανε πίσω). Ο ΕΧΘΡΟΣ όμως ήταν εκεί, στεκόταν απέναντι, τον έβλεπε, τον ήξερε. Πολύ παλιά ήταν οι Πέρσες, αργότερα οι Ρωμαίοι, μετά οι Άραβες, μετά οι Τούρκοι, πιο πρόσφατα οι Ιταλοί και οι Γερμανοί. Ακόμα και στον Εμφύλιο, ο υποτιθέμενος εχθρός, οι μισοί Έλληνες, ήταν απέναντι από τους άλλους μισούς.

Μετά τη λήξη όμως του 2ου Π.Π με τη ρήψη της Ατομικής Βόμβας στις δύο πόλεις της Ιαπωνικής Αυτοκρατορίας, όλες οι μεγάλες δυνάμεις, έψαχναν και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να ψάχνουν ΌΠΛΑ, που να μην καταστρέφουν τις ΥΠΟΔΟΜΕΣ της υπό κατάληψη χώρας που έχουν βάλει στο μάτι. ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΘΙΚΤΕΣ, τους κοστίζει λιγότερο. Στη μία περίπτωση πρέπει να υπάρξουν Στρατός, Οπλικά Συστήματα, απώλειες Στρατιωτικού Προσωπικού και από τις δύο πλευρές, καταστροφή Υποδομών. Στην άλλη περίπτωση, το κόστος περιορίζεται μόνο στο τύπωμα χαρτιού, που με τη χρήση του Τόκου, μετατρέπεται σε Νόμισμα… Παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο, χρειάζονται και κάποιες επιπλέον ενδιάμεσες ενέργειες που θα δούμε πιο κάτω, αλλά το κόστος είναι σαφώς μικρότερο.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ : ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΑΖΩΝ & ΑΤΟΜΩΝ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

Όσοι δεν το καταλαβαίνουν, οφείλεται ίσως στο ότι αυτός ο Πόλεμος, διαρκεί εδώ και τρεις δεκαετίες, τουλάχιστον…

Είναι αργός, αλλά συνεχής. Είναι σε πολλά μέτωπα, αλλά συγκεκαλυμμένος. Είναι έτσι σχεδιασμένος, ώστε οι περισσότεροι από εμάς, να μην μπορούμε να τον συλλάβουμε στο μυαλό μας. Είναι σαν ένα παζλ, που μόνο όταν ενώσεις σε σειρά όλα τα κομμάτια του, μπορείς να δεις την εικόνα που απεικονίζει (και να είστε σίγουροι πως είναι τρομακτική).

Μετά την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, όποιος μιλούσε για Ελλάδα, για Θρησκεία, για Οικογένεια, για Αξίες, για Ιδανικά, για Παράδοση, για Ελληνικούς Δημοτικούς Χορούς, για Ελληνικά Ήθη και Έθιμα, για Ελληνική Γλώσσα και Παιδεία, για Αρχαία Ελληνικά, για Ελληνική Ιστο

Keywords
Τυχαία Θέματα