Ἡ πιὸ μικρὴ ἀσέλγεια τοῦ ἀλφαβήτου μας

Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκαν τόσο πολύ τα «προοδευτικά» και «δημοκρατικά» κανάλια, επειδή ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επανέφερε την πολυτονική γραφή στο υπουργείο.

– Και δεν είπαν κουβέντα, όταν πριν λίγους μήνες, ο κ. Καστανίδης, με λεφτά των φορολογουμένων, αγόρασε πλυντήριο πιάτων για το γραφείο του, στο υπουργείο.

– Και δεν είπαν κουβέντα για το κόστος 3.000.000 ευρώ, των πολιτικών γραφείων του κ. Βενιζέλου.

Και δεν είπαν κουβέντα, για τα πάμπολλα δείγματα σπατάλης και κομματικού νεποτισμού της κυβέρνησης Παπανδρέου, που καθημερινά έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Το πολυτονικό τους μπήκε στο μάτι.

Δεν πειράζει όμως. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν την ελληνική γλώσσα, όποιοι και αν είναι, από όποιον χώρο και αν προέρχονται. Όμως με την ευκαιρία αυτή, οι έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η συμπλεγματική συμπεριφορά  των υπαλλήλων που δημοσιογραφούν  στο όνομα της προσήλωσης και της υποτέλειάς τους στην πράσινη κομματική ευνοιοκρατία, δεν μπορεί να δεχθεί ότι  διαχρονικές αξίες, όπως εν προκειμένω η ελληνική γλώσσα, βρίσκονται πάνω από τα εφήμερα δάνεια,  των οριστικά χρεωκοπημένων καναλιών.  Εκτός όμως από τις συμπλεγματικές συμπεριφορές τους, οι δημοσιογράφοι-τυμβωρύχοι της δημοκρατίας, αποδεικνύεται ότι, εκτός από τις υπηρεσίες που παρέχουν σε χρωκοπημένα κανάλια, οι ίδιοι έχουν πτωχεύσει πνευματικά και ηθικά, και τώρα προσπαθούν να επιβιώσουν βγάζοντας στο σφυρί  και τα τελευταία υπολείμματα της αξιοπρέπειάς τους.

Σε όλους αυτούς αφιερώνω κάτι που έγραψε πριν πολλά χρόνια ο μεγάλος  Ντίνος Χριστιανόπουλος :

μὴν καταργεῖτε τὴν ὑπογεγραμμένη,

ἰδίως κάτω ἀπὸ τὸ ὠμέγα

εἶναι κρῖμα νὰ ἐκλείψει

ἡ πιὸ μικρὴ ἀσέλγεια

τοῦ ἀλφαβήτου μας

Πιστεύω να καταλάβουν την αμφισημία.

Α.Α.

http://filotimia.blogspot.com/2011/11/blog-post_9186.html


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα