Υπόθεση συνταξιούχων τα δελτία ειδήσεων

Οι ηλικίες των 55+ ανεβάζουν και κατεβάζουν παρουσιαστές

Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα ένα μήνα μετά τις αλλαγές στα δελτία ειδήσεων των περισσοτέρων καναλιών… Οι οποίες αναμφισβήτητα σηματοδοτούνται από την επιστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου στην παρουσίαση των ειδήσεων του ΑΝΤ1, τη μετακίνηση του δελτίου του ΣΚΑΙ από τις 21.00 στις 20.00 και το επαναλανσάρισμα του δελτίου της ΕΡΤ με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Πρώτον

ότι η επιστροφή Χατζηνικολάου έφερε νέο κόσμο στα δελτία της ζώνης των 7 που δεν παρακολουθούσε ειδήσεις μέχρι εκείνη τη στιγμή και δεύτερον ότι τα τηλεοπτικά δελτία είναι υπόθεση των 50+.

Με άλλα λόγια ο κύριος όγκος του κοινού που παρακολουθεί κάθε βράδυ τα δελτία ειδήσεων μοιράζοντας νίκες και ήττες είναι συνταξιούχοι και μεγάλες ηλικίες που δεν ενδιαφέρουν – θεωρητικά τουλάχιστον, τους διαφημιστές. Κι αυτό διότι στην Ελλάδα της κρίσης είναι ζητούμενο το δυναμικό κοινό, δηλαδή τα ηλικιακά γκρουπ που διαθέτουν εισοδήματα ώστε να μπορούν να καταναλώνουν κιόλα!

Ανεξάρτητα πάντως από την οικονομική δυνατότητα των πολιτών… Είναι ξεκάθαρο ότι οι νέοι αποστρέφονται τα τηλεοπτικά δελτία, σε αντίθεση με τις μεγάλες ηλικίες που τα παρακολουθούν φανατικά.

Βεβαίως υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο κοινό κάθε δελτίου… Ωστόσο όλοι «ψαρεύουν» από την ίδια δεξαμενή.

Συγκεκριμένα ο μεγάλος όγκος των τηλεθεατών που παρακολουθεί κάθε βράδυ το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, είναι άντρες και γυναίκες ηλικίας 55+, με μικρό προβάδισμα στους άντρες.

Αντίστοιχα το δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ έχει μεγάλη απήχηση στις γυναίκες όλων των ηλικιών. Πιο ειδικά όμως, ένας μεγάλος όγκος τηλεθεατών αποτελείται από άντρες ηλικίας 45-54 και αμέσως μετά από νεαρές γυναίκες μέχρι 45 ετών. Το επόμενο ηλικιακό γκρουπ που «ψηφίζει» το συγκεκριμένο δελτίο είναι οι άντρες και οι γυναίκες 55+, με μεγάλο προβάδισμα των γυναικών αυτής της ηλικίας.

Μικρές διαφοροποιήσεις στα ηλικιακά γκρουπ εμφανίζουν τα δελτία ειδήσεων της ζώνης των 8.

Συγκεκριμένα στο δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα υπερέχει το αντρικό κοινό όλων των ηλικιών… ενώ παρατηρούνται αρκετές ομοιότητες ως προς τα ηλικιακά γκρουπ με εκείνα του ALPHA, με τη διαφορά ότι εδώ πρόκειται για άντρες και όχι για γυναίκες. Ειδικότερα ο μεγάλος όγκος των τηλεθεατών αποτελείται από άντρες 45-54, αλλά και από νεαρούς άντρες έως 45 ετών, καθώς επίσης και από άντρες 55+.

Αντίστοιχα στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ αντρών και γυναικών, με τη διαφορά ότι ο κύριος όγκος των τηλεθεατών ανήκει στο κοινό 55+. Ενώ το αμέσως επόμενο ηλικιακό γκρουπ είναι πάλι γυναίκες και άντρες 45-54.

Τέλος το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο δεν διαφέρει στο ελάχιστο από τα δελτία των ιδιωτικών σταθμών, αφού κι εδώ ο κύριος όγκος των τηλεθεατών είναι οι άντρες 55+ και το αμέσως επόμενο γκρουπ οι άντρες και οι γυναίκες 45-54.

The post Υπόθεση συνταξιούχων τα δελτία ειδήσεων appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα