«Υπεξαίρεση» από την Τράπεζα της Ελλάδος, καταγγέλλουν οι δικηγόροι της Καλαμάτας

«ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ»
Μπορεί να μη φώναξαν «φέρτε πίσω τα κλεμμένα», ωστόσο οι δικηγόροι της Καλαμάτας μίλησαν ευθέως για «υπεξαίρεση» των χρημάτων του ταμείου τους από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία έγιναν ομόλογα που «κουρεύτηκαν» κατά 70% περίπου και έτσι τα σχεδόν 192.000 ευρώ, που είχαν κατατεθειμένα, «απομειώθηκαν» σε σχεδόν 60.000 ευρώ!

Οι δικηγόροι πραγματοποίησαν

το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία ωστόσο δεν προσήλθαν εκπρόσωποι και εργαζόμενοι άλλων φορέων, παρότι και τα δικά τους αποθεματικά δέχτηκαν γερό «κούρεμα».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, μίλησε για «υπεξαίρεση που υπέστη το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, τα χρήματα του οποίου αποτελούν το προϊόν του μόχθου και του ιδρώτα των δικηγόρων και σε καμία περίπτωση δεν προέρχονται από κάποιον κοινωνικό ή κρατικό πόρο». Επίσης, μίλησε για «λεηλασία του Ταμείου που δεν θα επιτρέψουμε να περάσει έτσι. Προχωρούμε σε αγωγές, σε συνεργασία με άλλα Ταμεία και είναι βέβαιο ότι τα λεφτά θα επιστραφούν είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν».

Ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από τα αποτελέσματα αυτού του «κουρέματος». Αποδεικνύεται ότι αυτά που μας έλεγαν τόσο καιρό, ότι με το «κούρεμα» ελαφραίνει το δημόσιο χρέος της χώρας, είναι ένα παραμύθι. Και γι’ αυτό το παραμύθι πανηγύριζαν κιόλας, ενώ η αλήθεια είναι ότι πήραν τα χρήματα του λαού και τα χάρισαν στους τραπεζίτες».

Το μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου, Χριστίνα Τσάκωνα, σημείωσε ότι έχει ζητηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος να επιστρέψει τα χρήματα και αναμένεται η απάντησή της εντός των επόμενων ημερών.

Όσον αφορά στην αδιαφορία των άλλων φορέων απέναντι στο κάλεσμα του Δικηγορικού Συλλόγου για διαμαρτυρία έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο Κώστας Μαργέλης σχολίασε ότι όσο ο κόσμος δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματά του τόσο οι κυβερνώντες θα παίρνουν μέτρα που ακυρώνουν κατακτήσεις δεκαετιών.

Τέλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Γκρέκης, σημείωσε ότι «κούρεμα» έγινε και στα χρήματα του Επιμελητηρίου, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από το μόχθο των επιχειρηματιών.
Στ.Μ.
Πηγή kalamatajournal.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα