Υπάρχει συμφωνία;…

Πηγή nonews-news.blogspot.gr

Πες μας Μπάμπη (ερώτηση σαφής της Σίας, με το ρήμα στην προστακτική). Ο Μπάμπης με ύφος 40 τουλάχιστον καρδιναλίων (του οικονομικού κλίματος) έριξε το γνωστό του μειδίαμα, πριν απαντήσει:

Δεν υπάρχει συμφωνία. Ένα φως στο αδιέξοδο (η γνωστή Αγγελική το λέει «τούνελ»), υπάρχει.

Και μέσα σε όλα άφησε ένα σάφεστατο υπαινιγμό πως δεν μας φταίνε τα μνημόνια

αλλά το κακό μας κεφάλι (των κυβερνώντων φυσικά).

Κατά Μπάμπη λοιπόν:

Υπάρχει ένα φως σε ένα αδιέξοδο που υπήρχε, το οποίο είχε προκληθεί από τον πρωθυπουργό, από ό,τι αντιλαμβανόμαστε πλέον. Διότι τον Φεβρουάριο ήμασταν έτοιμοι, να κάτσουν να δουν με την τρόικα τις λεπτομέρειες της β’ αξιολόγησης. Εκεί το ανάτρεψε ο πρωθυπουργός, για λόγους που έχουμε εξηγήσει αλλά δεν είναι της ώρας. Δέχθηκε αυτά που του ζητούσαν τότε και δεν τα δέχθηκε για τους δικούς του λόγους, τώρα τα δέχθηκε. Δεν έχει αλλάξει κάτι. 1.1% ήταν, μία διαρκής υπερφορολόγησης μεχρι το 2020 που λέμε τώρα ότι θα μειωθούν κάποιοι φόροι, θα δούμε τι θα γίνει ως τότε.

Το σημαντικό είναι ότι ο πρωθυπουργός πια έχει δεχθεί ένα μοντέλο που είναι προφανώς λανθασμένο και ο ίδιος ήταν με αυτήν την άποψη -φαίνεται έχει αλλάξει τώρα- ότι θα έχουμε υψηλούς φόρους συνεχώς. Και φαίνεται ότι οι υψηλοί φόροι εκεί που δεν φαίνονται είναι γιατί έχεις τις φορολογικές δαπάνες -όπως είναι η επιστροφή φόρου που ορίζει το αφορολόγητο. Η δαπάνη αυτή θα περικοπεί, αυξάνοντας το βάρος για τους ανθρώπους που θα πληρώσουν. Το ίδιο με τις συντάξεις όπου ενώ του είχαν πει οι Ευρωπαίοι «δεν πειράζει ας πούμε ένα εντάξει να πάμε παρακάτω με την Ελλάδα», τώρα τον νόμο Κατρούγκαλου τον πληρώνουν οι συνταξιούχοι, αντί να γίνει η περικοπή τότε, την πήγε λίγο παρακάτω. Άρα με δυο λόγια είναι μία υποχώρηση της κυβέρνησης σε θέματα που θα μπορούσε να έχει συμφωνήσει νωρίτερα και να έχει αυτή τη στιγμή κλείσει η αξιολόγηση. Τώρα ξεκινάνε όμως να δίνουν τα οκ, οι άνθρωποι της τρόικας, αριστερά δεξιά όπως δώσαν στον κ. Παπαδημητρίου για το νομοσχέδιο αυτό με το εξωδικαστικό, όπως δίνουν στον υπουργό Υγείας, μαθαίνω, για τα θέματα των φαρμάκων. Βιαστικά πράγματα, κακοφτιαγμένα, τα οποία θα τα βρούμε μπροστά μας κάποια στιγμή και θα λέμε φταίνε τα μνημόνια…

The post Υπάρχει συμφωνία;… appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα