Βρετανική έρευνα λέει ότι η κάνναβη δεν είναι χειρότερη από το junk food

Νέα έρευνα της ανεξάρτητης βρετανικής Αρχής για την Πολιτική στα Ναρκωτικά που δημοσιεύτηκε σήμερα παρομοιάζει τη χρήση κάνναβης με τον μέτρια ριψοκίνδυνο τζόγο ή το πρόχειρο φαγητό των φαστ φουντ, γνωστό και ως junk food.

Η μελέτη με τίτλο «Μια φρέσκια προσέγγιση των ναρκωτικών» διήρκησε 6 χρόνια και τώρα η Αρχή καλεί τη βρετανική κυβέρνηση σε μια συνολική αναθεώρηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου.

Όπως αναφέρει ο Independent,

η Αρχή προτείνει μια νέα κατηγοριοποίηση της κατοχής μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών για προσωπική χρήση ως αστικό και όχι ποινικό αδίκημα.  Σημειώνει επίσης ότι υπάρχουν σημαντικά επιχειρήματα για την τροποποίηση των νόμων σχετικά με την καλλιέργεια κάνναβης για προσωπική χρήση που θα μπορούσε να αναχαιτίσει την εμπορευματοποίηση της παραγωγής.

Η έρευνα της UK Drug Policy Commission σημειώνει ότι υπάρχουν μερικές μέτρια εγωιστικές και ριψοκίνδυνες συμπεριφορές τις οποίες οι ελεύθερες κοινωνίες αποδέχονται και κοιτάζουν να περιορίσουν αλλά όχι να εμποδίσουν εντελώς, όπως τον τζόγο και το κακής ποιότητας φαγητό.

Keywords
Τυχαία Θέματα