Βράβευση συμπαραγωγών της ΕΡΤ στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Άντζελες (LAGFF)

Με δύο σημαντικά βραβεία τιμήθηκαν συμπαραγωγές της ΕΡΤ στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Άντζελες (Los Angeles Greek Film Festival – LAGFF), κατά τη διάρκεια της απονομής των Βραβείων Orpheus.

Συγκεκριμένα, το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ απέσπασε η ταινία «ΕΝΑ ΒΗΜΑ

ΜΠΡΟΣΤΑ» του Δημήτρη Αθυρίδη, ενώ με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους τιμήθηκε το «ΧΑΜΟΜΗΛΙ» του Νεριτάν Ζιντζιρία.

Η ταινία «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» είναι μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ με την PAN ENTERTAINMENT, την YLE, το ZDF, σε συνεργασία με το ARTE και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το ντοκιμαντέρ κατέγραψε την προσπάθεια του Γιάννη Μπουτάρη κατά τις δέκα εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών τον Νοέμβριο του 2010. Με φόντο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η ταινία παρουσιάζει την προσωπικότητα του πρωταγωνιστή της, αλλά και την ξεχωριστή κουλτούρα της πόλης του, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ιδιαιτερότητες και τις αντιφάσεις της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας σε μια κρίσιμη στιγμή.

Το «ΧΑΜΟΜΗΛΙ», που έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ, αναπτύχθηκε και χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «μικροφίλμ 2011» και είναι μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ με την Highway Productions και τη 90 Productions.

Στόχος του LAGFF είναι η διεθνής προβολή πρόσφατων παραγωγών Ελλήνων κινηματογραφιστών, η εμπορική προώθηση του ελληνικού κινηματογράφου και οι πολιτισμικές ανταλλαγές μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής οπτικοακουστικής αγοράς. Τα Βραβεία Orpheus απονέμονται κάθε χρόνο στις καλύτερες ταινίες για τις κατηγορίες της μυθοπλασίας, του ντοκιμαντέρ και των ταινιών μικρού μήκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα