Βίντεο δείχνει άντρες του τουρκικού λιμενικού να «χτυπούν μετανάστες με ξύλα»

…ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του το BBC

Βίντεο που φέρεται να δείχνει άντρες του τουρκικού λιμενικού να επιτίθενται σε πρόσφυγες με μακριά ξύλα ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του το BBC.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, το περιστατικό έλαβε χώρα όταν ακόμα το πλοιάριο με τους μετανάστες βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

«Οι πρόσφυγες κατηγορούν τους άντρες του λιμενικού ότι τους επιτέθηκαν αλλά οι ίδιοι οι λιμενικοί δήλωσαν ότι προσπαθούσαν να σταματήσουν την μηχανή του σκάφους, χωρίς να κάνουν κακό

τους επιβαίνοντες» αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC, και συνεχίζει: «Ο εθελοντής που έδωσε το νέο αυτό βίντεο σε ανταποκριτή του BBC στη Λέσβο δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη σε τουρκικά χωρικά ύδατα απέναντι από το νησί».

Το 30 δευτερολέπτων βίντεο, που δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου, φέρεται να δείχνει ομάδα προσφύγων σε φουσκωτή λέμβο και Τούρκους λιμενικούς να τους χτυπούν με μακριά κοντάρια. Οι πρόσφυγες αντιδρούν και αρχίζουν να φωνάζουν στα αραβικά και φάρσι.

Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από την τουρκική πλευρά, με αξιωματούχο του λιμενικού να εξηγεί ότι οι άντρες του δεν προσπαθούσαν να βλάψουν τους πρόσφυγες αλλά να σταματήσουν τη λέμβο χωρίς να τους κάνουν κακό.

Αξιωματικός δήλωσε, μάλιστα, ότι οι λιμενικοί προσπαθούσαν να δέσουν την λέμβο με το σκάφος τους αλλά οι «πρόσφυγες δεν σταμάτησαν τη μηχανή και συνέχισαν το ταξίδι τους προς την Ελλάδα».
Πηγή ethnos.gr

The post Βίντεο δείχνει άντρες του τουρκικού λιμενικού να «χτυπούν μετανάστες με ξύλα» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα