Βενιζέλος: Κρίνονται πολλά – Νέα σύσκεψη των αρχηγών αύριο στις 8.30

Σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης θα «κριθεί» το ζήτημα της ΕΡΤ και κατ’ επέκταση η διατήρηση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων ξεκίνησε στις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε 3,5 ώρες μετά, στις 9. 25.

Στις δηλώσεις του από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος

Βενιζέλος χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη» τη διεξαχθείσα συζήτηση, για την οποία εκτίμησε πάντως ότι «θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση αύριο στις 8.30 το βράδυ».

«Κρίνονται πολλά», τόνισε, ενώ διαβεβαίωσε ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης καθώς, όπως είπε, «πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης, της Δικαιοσύνης, της νομιμότητας και του θεσμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Χωρίς να αναφερθεί περαιτέρω σε αυτό καθ’ εαυτό το ζήτημα της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ανάγκη επαναθεμελίωσης «με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο» της ίδιας της ύπαρξης της κυβέρνησης.

«Ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν θέλει εκλογές, θέλει όμως μια κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας», είπε.

Εθεσε δε ως προτεραιότητα την διαμόρφωση μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει την άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του Στ.Ε, άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από όλες τις συχνότητές της και μιας συμφωνίας που ταυτόχρονα θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με νέα επικαιροποιημένη συμφωνία.

«Θα παρουσιάσω λεπτομερέστερα την φάση στην οποία βρισκόμαστε σε αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ώστε να επανέλθω στην σύσκεψη των 8.30 έχοντας ακούσει και τη θέση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα