Βενιζέλος: Κατάσταση οιωνεί εμφυλίου έχει δημιουργήσει ο κ.Τσίπρας

Δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί παράταξη όπως το ΠΑΣΟΚ αλλά ένα κόμμα που έχει λειτουργήσει ως όχημα διαμαρτυρίας ενός μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Σε

συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, ο κ.Βενιζέλος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κήρυγμα πολιτικής ανηθικότητας και τυχοδιωκτισμού.

Παράλληλα, για τον Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε: «Δεν θέλω να κρίνω ένα πολιτικό στέλεχος που έχει δημιουργήσει για πρώτη φορά στα χρονικά των τελευταίων 40 ετών μια κατάσταση οιωνεί εμφυλίου πολέμου. Μας αντιμετωπίζει όχι ως πολιτικούς αντιπάλους, αλλά ως προσωπικούς εχθρούς. Ούτε καν ως πολιτικούς. Βρίζει, συκοφαντεί».

Ο κ.Βενιζέλος απέδωσε την δημοσκοπική πτώση του κόμματός του στο γεγονός ότι υπάρχει φθορά λόγω των δύσκολων αποφάσεων, ενώγια την αποχώρηση της Θ. Τζάκρη από την κοινοβουλευτική ομάδα την χαρακτήρισε «ακραίο φαινόμενο προσωπικής ηθικής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι στο χώρο της κεντροαριστεράς υπάρχουν έντονα φαινόμενα ατομικών συμπεριφορών, ενώ για τους ανεξαρτητοποιημένους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπε πως κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν παραιτήσεις και αντικαταστάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ουδέν κακό αμιγές καλού…αυτό είναι το υλικό που θέλει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ας το πάρει».

«Λάθος η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να τα βάλει μαζί μου»

Ο κ.Βενιζέλος έκανε λόγο για παιχνίδι ανατροπής της κυβέρνησης και τόνισε: «Όταν αποστατεί ένας βουλευτής με το πρόσχημα ότι θα βρει τυχοδιωκτική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν είναι αποστασία; Αυτά τα ανεμομαζώματα θα είναι το συμπλήρωμα της συνεργασίας του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο;», δήλωσε.

Μάλιστα έκανε λόγο για εκτέλεση συμβολαίου πολιτικού τραυματισμού ή πολιτικού θανάτου εναντίον του από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων είπε πως η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να τα βάλει μαζί του είναι λανθασμένη.

«Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω»

Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ.Βενιζέλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να κάνει πίσω στο θέμα της λήψης δημοσιονομικών μέτρων, των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων.

Για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας ανέφερε ότι «εφόσον δεν έχει επέλθει συμφωνία θα παραταθεί η πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού όχι του επιτήδειου μεγαλοκαταθέτη που κρύβεται».

Αναφερόμενος στα σχόλια που έκανε στις Βρυξέλλες ότι ο κ. Στουρνάρας «είναι αναντικατάστατος», είπε πως επρόκειτο για αστείο, το οποίο επαναλαμβάνει και ενώπιον του υπουργού Οικονομικών.

Για την οικονομία τόνισε ότι «δεν χρειάζεται νέο δάνειο, άρα δεν θα υπάρχει νέο μνημόνιο», υπογραμμίζοντας πως «το χρέος μας είναι αντιμετωπίσιμο με πολλούς τρόπους, χωρίς δάνειο αλλά με τεχνικές οι οποίες το ελαφρύνουν και χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα με κανένα κοινοβούλιο».

«Ευκαιρία για την Κεντροαριστερά οι δημοτικές και ευρωεκλογές»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη στήριξη του κόμματός του στην Κίνηση των 58 για τη δημιουργία της Κεντροαριστεράς και τόνισε πως πρόκειται για μια αξιόπιστη πρωτοβουλία.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως το σχήμα που θα δημιουργηθεί θα αποτελεί την Κεντροαριστερά της ευθύνης και αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει είπε πως «με δημαγωγίες, λαϊκισμούς, ανευθυνότητες και εύκολα λόγια δεν υπάρχει Κεντροαριστερά της ευθύνης».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και την ενδεχόμενη κοινή κάθοδο των κομμάτων της Κεντροαριστεράς ο κ. Βενιζέλος είπε πως το ενιαίο ψηφοδέλτιο θα προσδιοριστεί με μια μεγάλη συνδιάσκεψη που θα γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου. Στην ερώτηση ποιοι θα μετέχουν στη συνδιάσκεψη είπε: «Όποιος θέλει», κάνοντας λόγο για ανοιχτή πρόσκληση.

«Επαμφοτερίζουσα η στάση της ΔΗΜΑΡ»

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη ΔΗΜΑΡ για επαμφοτερίζουσα στάση έναντι της κυβέρνησης μετά την αποχώρησή της από αυτήν.

«Υπάρχει μια αδικαιολόγητη αντίφαση. Αντίφαση ώς προς τις ψηφοφορίες και αντίφαση ως προς την πολιτική θέση. Δεν θέλω να μετέχω στην κυβέρνηση αλλά θέλω να υπάρχει κυβέρνηση και να μην πάμε σε εκλογές. Εμείς θέλουμε καθαρά λόγια, καθαρές πράξεις, ανάληψη ευθύνης. Η επαμφοτερίζουσα στάση, δεν βοηθάει τη χώρα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να κρατάμε ισορροπίες μπαλετικές», σημείωσε.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα