Βενιζέλος: Εξαιρετικά κρίσιμο για την Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2014

Η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ήλθε κατά την επιθεώρηση του Ζαππείου, μία ημέρα πριν την τελετή έναρξης για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα

«Το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ευρώπη, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου και είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ελλάδα

γιατί είναι πραγματικά το εξάμηνο της αλλαγής, της στροφής προς την εθνική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την επιθεώρηση στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του Ζαππείου.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η προεδρία είναι μια εθνική υποχρέωση που πρέπει να την επιτελέσουμε με αποτελεσματικότητα, χάρη στην πολύ μεγάλη εθνική μνήμη που έχουμε ως χώρα από τις τέσσερις προηγούμενες προεδρίες που έχουν συνδεθεί με πολύ μεγάλες στιγμές στην πορεία της ΕΕ».

Υπογράμμισε δε, ότι «οι οιωνοί είναι πάρα πολύ καλοί για μία Προεδρία που μπορεί να αφήσει το στίγμα της και ταυτόχρονα να θυμίζει ότι η Ελλάδα της κρίσης με αξιοπρέπεια ξεπερνά την κρίση και εμφανίζεται με το πρόσωπο μιας θεσμικά ισότιμης, υπερήφανης και αξιοπρεπούς χώρας η οποία διεκδικεί αυτό που της ανήκει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον κόσμο».

Η επιθεώρηση του Μεγάρου έγινε μία ημέρα πριν φιλοξενήσει την τελετή για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η προετοιμασία του Ζαππείου κόστισε 340.000 ευρω από τον προϋπολογισμό, καθώς τα υπόλοιπα χρήματα προήλθαν από χορηγίες.

Παρόντες στην τελετή έναρξης στο Ζάππειο θα είναι ο πρόεδρος; Του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και το Κολέγιο των Επιτρόπων.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα