Τσίπρας: Ιστορία καταστροφής το success story

Την αυτοδιάλυση του Συνασπισμού, 21 χρόνια μετά την ίδρυσή του, εισηγήθηκε και επισήμως ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας προς τη Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κάλεσε ξανά σε διάλογο και αποκάλεσε «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη».

Υστερα από μία αναδρομή στην ιστορική πορεία του Συνασπισμού, ο Αλέξης Τσίπρας

σημείωσε ότι ο κύκλος του Συνασπισμού δεν κλείνει ουσιαστικά σήμερα, αλλά έκλεισε με το ξέσπασμα της κρίσης, «τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ με την πίστη του στην ενότητα, αυτοαναδείχθηκε ως η πιο αξιόπιστη πολιτική δύναμη απέναντι στο Μνημόνιο».

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας εξεπέλυσε δριμεία επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, με άξονες αφενός την πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και αφετέρου την προηγηθείσα ομιλία Σαμαρά στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Το πιο εξοργιστικό είναι ότι παρά τις ομολογίες, το έγκλημα συνεχίζεται. Υπό άλλες συνθήκες, το περίφημο success story του πρωθυπουργού μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να εκληφθεί».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του σε προσωπικούς τόνους κατά του πρωθυπουργού είπε: «Δεν του φτάνει που είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης, λέει και ψέμματα στους μονολόγους του. Εκεί που χωρίς αντίλογο, βγάζει τη χώρα από την κρίση, συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, δηλώνει υποταγή στη Μέρκελ και επιβεβαιώνει ότι φλερτάρει με την ακροδεξιά».

«Ποτέ άλλοτε η Δεξιά παράταξη, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν παρουσίασε τέτοια κατάντια. Ποτέ άλλοτε δεν φλέρταρε τόσο απροκάλυπτα με την ακροδεξιά», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ομιλία Σαμαρά: «Σήμερα η ομιλία του το αποδεικνύει. Έλλειμμα πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων, ψέματα, ύβρεις και απειλές. Υιοθετεί και προπαγανδίζει τη θεωρία των δύο άκρων μήπως και η κουβέντα φύγει από τον κόλαφο της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

«Πότε λέει αλήθεια ο κ. Σαμαράς;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Όταν έλεγε λάθος το πρώτο μνημόνιο ή τώρα που εφαρμόζει ένα μνημόνιο τρεις φορές χειρότερο από το πρώτο;»

Μας είπε: «Επεσήμανα τα λάθη αλλά τώρα κοιτάω μπροστά. Πού μπροστά κοιτάζει λοιπόν; Σε μια Ελλάδα κατεστραμμένη. Σε μια Ελλάδα αποικία χρέους. Χωρίς εθνική αξιοπρέπεια, χωρίς εθνική συνοχή. Η πραγματική επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανεργία 30%, απολύσεις γιατρών, καθηγητών, υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύφεση πάνω από 5%, πτώση 12% στις επενδύσεις, μείωση 2,6% στις εξαγωγές, μπαράζ δημοσιευμάτων απαισιοδοξίας και όχι αισιοδοξίας στον ξένο τύπο. Αν αυτά είναι επιτυχίες κυβέρνησης, «τότε όντως ήταν τέτοιο το χτύπημα από τα στοιχεία των εκθέσεων της Κομισιόν και του ΔΝΤ, που ο κύριος πρωθυπουργός έχει χάσει τη λογική του».

Σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε στο Ελσίνκι ότι η Χρυσή Αυγή ενισχύεται από την κρίση. Σήμερα μας είπε ότι την ενισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και περνώντας στην αντεπίθεση σημείωσε: «Ποιός είναι στην κυβέρνηση και ποιός έχει ψηφίσει τα Μνημόνια; Ο ΣΥΡΙΖΑ; ρώτησε ο κ. Τσίπρας, ενώ για το μεταναστευτικό πρόβλημα διερωτήθηκε: Ποιός διαπραγματεύεται το Δουβλίνο ΙΙΙ και γιατί δεν δέχεται την θέση του ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνουν ταξιδιωτικά έγγραφα όλοι οι μετανάστες που το επιθυμούν και να εγκαθίστανται στις χώρες επιλογής τους; Ο ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνησή του;

Κλείνοντας την απάντησή του στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το περίφημο success story, δεν είναι παρά disaster story για τον ελληνικό λαό».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα