«Τρομοκρατικά τα περί ΕΕ, ευρώ κ.α.»

email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24
Όποιος ακούει και βλέπει με ανοικτά αυτιά και μάτια όσα λέγονται (τώρα πιο ξεκάθαρα κι από κάποιους ξένους…) μπορεί να καταλάβει ότι όσα κοινολογούνται οπουδήποτε με απύθμενο θράσος για έξοδο από την Ευρώπη, από την ευρωζώνη κ.α. είναι «προπαγάνδα και καθαρή τρομοκρατία»!

Γιατί ακόμη κι αν ανακαλύψουν στις σχετικές συνθήκες τα άρθρα και τους τρόπους που αυτό προβλέπεται (πώς άραγε;) είναι τόσο χρονοβόρο και οδυνηρό (και οικονομικά τρισθεώρητο…), ώστε μόνο από σκοπιμότητα τα ψελλίζουν και μετά φτύνουν τον κόρφο τους να μη συζητηθεί καν ούτε ως

ενδεχόμενο!

Λοιπόν μη σάς κουράσω: Κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες έκθεση της HSBC (του τραπεζικού κ.α. ελβετικού κολοσσού) με γενικό θέμα «Τα 4 σενάρια μετά τις ελληνικές εκλογές- Πρακτικά αδύνατη η ελληνική ευρωέξοδος»!

Με γενική κατάληξη -κρίση ότι «Ακόμη και μόνη της να ήθελε η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη, οι άλλες χώρες θα έπρεπε να κάνουν ό,τι μπορούν για να την αποτρέψουν, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν ο ΘΑΝΑΤΟΣ της Ευρωζώνης»!!!

Προσέξτε δε ότι τα σενάρια είναι τα εξής: 1) Εκλογές με νίκη Κομμάτων υπέρ μνημονίου και επιβολή νέων μέτρων
2) Εκλογές με νίκη Κομμάτων κατά μνημονίου και υπέρ παραμονής στο ευρώ, 3) Εκλογές με αντιμνημονιακή Κυβέρνηση και απειλή εξόδου από το ευρώ και 4) Αντιμνημονιακή Κυβέρνηση και αποχώρηση Ελλάδας από το ευρώ -ντόμινο!!!

Σε όλα οι παράμετροι δείχνουν καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά περισσότερο για την ΕΕ και την Ευρωζώνη!

Ειδικά για τις περιπτώσεις 3 & 4 στη μεν πρώτη η κατάληξη είναι ότι «Οι Ευρωπαίοι προχωρούν σε νέο δανεισμό της Ελλάδας με πολύ διαφορετικούς όρους» και στη δεύτερη ότι «Η Ελλάδα αποχωρεί… Οι Ευρωπαίοι δεν συμφωνούν στα επόμενα βήματα και ξεκινά οικονομικό χάος. Εκτινάσσονται τα spreads των κρατικών ομολόγων, οι εκροές καταθέσεων από τις Τράπεζες, το ευρώ πάει στο σημείο μηδέν… Πρώτη η Γερμανία κηρύσσει το τέλος του ευρώ»!!!
Ουδέν έτερο γνωρίζω και δεν έχω άλλο τι να προσθέσω, που λένε και στις καταθέσεις στα δικαστήρια οι μάρτυρες!

Σημ. Τυχόν διαψεύσεις ή αντιρρήσεις όχι σε μένα, αλλά απ’ ευθείας στην HSBC

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ Α΄Αθήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα