Το θαύμα…

…και τα παράδοξα (του Μπάμπη)…

Πηγή nonews-news.blogspot.gr
Εδώ είναι Ελλάδα -και φυσικά Βαλκάνια. Δεν είναι παίξε γέλασε. Το ένα μυστήριο, ακολουθεί το άλλο. Μαζί με τα τόσα παράδοξα της πολιτικής σκηνής.
Ειδικός (παραδοξολόγος) ο Μπάμπης, τα ανέλυσε ως εξής:

Η κυβέρνηση κάνει κάτι μοναδικό.

Αντι να περιορίζει όσο γίνεται το πλεόνασμα (που σημαίνει περισσότεροι φόροι, μεγάλες περικοπές δαπανων), το κρατος καταρρέει παντού κι αυτό το βλέπουν οι πολίτες. Έχει κατορθώσει να πετύχει δύο φορές περισσότερα χρήματα να αντλεί, από αυτά που έχει συμφωνήσει με την τρόικα.
Ετσι θα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία σε 3 χρόνια μέσα, θα κατορθώσει να πάρει 18.5 δις, που είναι ενα ποσο, διπλάσιο από αυτό που κανονικά θα έπρεπε να πάρει. Πετυχαίνει δηλαδή, μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που έχει συμφωνήσει. Αυτό είναι ενα παράδοξο που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Και είναι ακόμα πιο παραδοδοξο οτι οι Ευρωπαίοι τα βλέπουν αυτά και δεν λένε κουβέντα.

Την ίδια στιγμή οι φόροι δεν μπαίνουν ετσι οπως εχει υπολογίσει. Και (η κυβέρνηση) προσπαθεί να πάρει άπο οποιον πληρωνει περισσότερα. Και όποιος δεν της δίνει, να λέει οκ θα δούμε, θα σας στείλω στα δικαστήρια. Εδω εχουμε μια μοναδική στα χρονικά δημοσιονομική πολιτική και παραδέχεται η κυβερνηση επιτέλους οτι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός οτι θα έχουμε 2% ΑΕΠ φέτος είναι ψέματα.
Την ίδια στιγμή οι Ελληνες, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες πετυχαίνουν κι αυτοί κάτι παρα πολυ σημαντικό: Ξαναφέρνουν την συγκυρία σε καλύτερες μέρες. Ο δείκτης οικονομικής συγκυρίας ήρθε σημερα πάνω από το 100, που είναι ενα όριο.
Ζούμε μια παραδοξότητα γενικώς. Ε, κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες…

The post Το θαύμα… appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα