Το σημείωμα του ανήλικου δράστη για τον 14χρονο Τάσο

Ένα σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται στον 14χρονο Τάσο, άφησε στο σπίτι του ο ανήλικος δράστης της δολοφονίας που έχει συγκλονίσει το χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης και όλο το πανελλήνιο.

Όπως αποκάλυψε ο θείος του θύματος, Χάρης Ζαμπάκης, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα Mega”, στο σημείωμα ο δράστης έγραψε το δικό του όνομα και το όνομα του Τάσου, συμπληρώνοντας: “φίλοι, αδέλφια”.

Ο κ. Ζαμπάκης εκτίμησε ότι το σενάριο της παρενόχλησης του δράστη από τον 14χρονο Τάσο

θα πρέπει να αποκλειστεί, σημειώνοντας ότι πρόκειται για υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων του ανήλικου. Φαίνεται πως είναι ένα παιδί ψυχικά διαταραγμένο, συμπλήρωσε και επανέλαβε τις μαρτυρίες άλλων ανήλικων, ότι ο δράστης είχε πυροβολήσει και σκοτώσει έναν σκύλο, επειδή είχε επιτεθεί σε κότες.

“Έγινε ένα μεγάλο κακό, υπάρχει οργή, προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμος”, πρόσθεσε ο θείος του Τάσου.

Ο ανήλικος δράστης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στην ανακρίτρια.

Η κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, παραδεχόμενος τη δολοφονία, σοκάρει. Όπως υποστήριξε, εδώ και δύο χρόνια δεχόταν από το θύμα και άλλους φίλους του ένα ιδιότυπο bullying με προσβλητικές και μειωτικές εκφράσεις για τον ίδιο, αλλά και για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Για δύο χρόνια δεχόμουν προσβολές. Παρότι ήμασταν φίλοι, ο Τάσος με πείραζε και με κορόιδευε. Δεχόμουν φραστικές επιθέσεις για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μου. Μου έλεγε συνεχώς ότι ο πατέρας σου δεν είναι ικανός ούτε ένα καλό τρακτέρ να πάρει και δεν μπορούμε να αγοράσουμε γιατί είμαστε φτωχοί…».

Ο ανήλικος περιέγραψε στην εισαγγελέα το πώς έφτασε στο σημείο να κόψει την καρωτίδα του συνομήλικο φίλο του το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας:

«Φεύγοντας από το αναψυκτήριο άρχισε να μου λέει τα ίδια. Δεν άντεξα. Αγανάκτησα. Μαλώσαμε και πλησιάζοντας στο σπίτι μου του είπα ότι θέλω να πάω στην τουαλέτα και να γυρίσω πίσω για να τα βρούμε. Μπήκα στο σπίτι, πήρα το μαχαίρι, βγήκα έξω και τον χτύπησα με αυτό στο λαιμό».

Αμέσως μετά τη δολοφονία, επέστρεψε σπίτι του, πλύθηκε και ξάπλωσε χωρίς να αποκαλύψει ούτε στον πατέρα του τη φρικτή δολοφονία, ενώ την επόμενη μέρα συμμετείχε στις έρευνες που γίνονταν για να βρεθεί ο φίλος του. Λίγο μετά την ομολογία του είπε στους αστυνομικούς: «Μην πείτε στους γονείς μου τι έχω κάνει. Θα τους το πω εγώ όταν φύγω».

Ο 14χρονος Τάσος κηδεύτηκε χθες σε κλίμα οδύνης, παρουσία όλου του χωριού και με τραγικές φιγούρες τους γονείς και τα δύο αδέλφια του.
Πηγή mega/ethnos.gr

The post Το σημείωμα του ανήλικου δράστη για τον 14χρονο Τάσο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα