Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ στη Δημόσια Τηλεόραση

Βουδαπέστη 15 έως 19 Ιανουαρίου

Η Δημόσια Τηλεόραση θα καλύψει και φέτος το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ, την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του 2014 και πρώτη μεγάλη δοκιμασία – μαζί με το Πρωτάθλημα των Τεσσάρων Ηπείρων – πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας.

Την περιγραφή των αγωνισμάτων θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας.

Το Πανευρωπαϊκό διεξάγεται στον Πολυχώρο SYMA της

Βουδαπέστης, χωρητικότητας 6000 θέσεων. Ο χώρος ανακαινίστηκε το 2006, διαθέτει παγοπίστα Ολυμπιακών διαστάσεων (60μ χ 30μ) και έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν μεγάλα αθλητικά και καλλιτεχνικά γεγονότα. Τελευταία φορά που η Βουδαπέστη φιλοξένησε πάλι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ ήταν πριν 10 χρόνια, το 2004.

Η επίσημη Τελετή Έναρξης έγινε σήμερα και το Πρωτάθλημα κορυφώνεται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου με το Πανηγυρικό Γκαλά των Νικητών. Οι καλύτεροι της Ευρώπης διαγωνίζονται στις τέσσερις κατηγορίες που απαρτίζουν το Καλλιτεχνικό Πατινάζ: Ατομικό Γυναικών, Ατομικό Ανδρών, Ζευγάρια, Χορός στον Πάγο. Οι νικητές του 2013 θα βρεθούν στην Ουγγρική πρωτεύουσα για να διεκδικήσουν πάλι το Χρυσό. Απόντες μόνο οι περυσινοί νικητές στον Χορό στον Πάγο», Γεκατερίνα Μπαμπρόβα και Ντμίτρι Σαλοβιόφ.

Το Πανευρωπαϊκό 2014 στη Βουδαπέστη θα έχει ένταση και αγωνία. Οι πρώτοι της Ευρώπης θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους κι οι τηλεθεατές θα βιώσουν τη συναρπαστική αγωνία των αγώνων, ιδιαίτερα στο πανέμορφο αυτό άθλημα όπου, μέχρι την τελευταία στιγμή, όλα σχεδόν παίζονται. Σίγουρο είναι ότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και στις τέσσερις κατηγορίες. Έτσι ο συναγωνισμός θα είναι σκληρός και η αδρεναλίνη – των θεατών στο παγοδρόμιο και των τηλεθεατών – θα φθάσει στα ύψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα