Τo καταστατικό που… ψαλιδίζει τον Μιχαλολιάκο

Το καταστατικό της Εθνικής Αυγής, με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές η Χρυσή Αυγή στην περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου, δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής». Το κείμενο μοιάζει πολύ με αυτό που η ΧΑ είχε καταθέσει στον Αρειο Πάγο κατόπιν… εκλογών του 2012, αποκρύπτοντας το πραγματικό ναζιστικό κείμενο που διέπει τη λειτουργία της.

Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά στα άρθρα της ιδρυτικής διακήρυξης της

Εθνικής Αυγής καταδεικνύει ότι έχουν επιμελώς διαγραφεί όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το κόμμα-κλώνο ως εγκληματική οργάνωση.

Ως πρόεδρος του νέου κόμματος εμφανίζεται ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, ο οποίος και το κατέθεσε στον Αρειο Πάγο. Πρόκειται για πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Η. Κασιδιάρη, ο οποίος φαίνεται πως στο νέο καταστατικό έχει εντάξει συγκεκριμένα άρθρα τα οποία ψαλιδίζουν την εξουσία του αρχηγού και επ’ ουδενί δεν θα ενέκρινε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ανάμεσα στα άλλα που προβλέπονται για την Εθνική Αυγή είναι η κατάργηση της θέσης του γενικού γραμματέα καθιστώντας το κόμμα προεδρικό. Επίσης, δημιουργείται η θέση του γενικού διευθυντή κόμματος και θεσπίζεται ως κορυφαίο κομματικό όργανο, ανώτερο και από τον πρόεδρο, το Συνέδριο. Εντύπωση προκαλεί και η ιεραρχία του νέου μορφώματος, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές κατατάσσονται μόλις στην πέμπτη θέση.
Πηγή «Εθνος της Κυριακής»

Keywords
Τυχαία Θέματα