Το ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Τρόμος στη Γαλλία

Μόλις τρεις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο τρόμος επέστρεψε στο Παρίσι και έκανε ολόκληρη την Γαλλία – αλλά και τον πλανήτη- να μουδιάσει. Νεκρός από πυρά τζιχαντιστή έπεσε ένας αστυνομικός ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί του δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε νοσοκομεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το τρομοκρατικό χτύπημα, την ευθύνη για το οποίο ανάλαβε μέσω του «πρακτορείου των τζιχαντιστών» Amaq το Ισλαμικό

Κράτος, έλαβε χώρα στην «καρδιά» του Παρισιού – την πολυσύχναστη και τουριστική λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων.

Δράστης της επίθεσης, όπως ανέφερε ο ΙSIS, ήταν ο Βέλγος Αμπού Γιουσίφ, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Ο άντρας, που φαίνεται ότι είχε βάλει στο στόχαστρο τους αστυνομικούς, βγήκε από το όχημά του δίπλα σε βαν της αστυνομίας, έβγαλε ένα καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί.

Υπήρχε δεύτερος δράστης;

Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι πληροφορίες για την επίθεση παρέμεναν συγκεχυμένες. Τις πρώτες ώρες μετά από το αιματηρό περιστατικό, γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δεύτερου υπόπτου, που φέρεται να εμπλεκόταν στο χτύπημα. Μάλιστα, λίγη ώρα μετά την επίθεση, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πληροφορίες ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και σε δεύτερη τοποθεσία, σε κοντά στη λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν επιβεβαιώθηκε τελικά. Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν δήλωσε τα ξημερώματα ότι οι αρχές δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν εάν όντως ο άντρας είχε συνεργό. Επιβεβαίωσε, όμως, ότι οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει τον δράστη.

Γαλλικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και η Figaro, μετέδιδαν ότι ο δράστης ήταν παλιός «γνώριμος» της αστυνομίας.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian έγραφε, μάλιστα, ότι ο άντρας είχε εκφράσει την απέχθειά του προς τις αρχές, γράφοντας στην κοινωνική ιστοσελίδα Telegram ότι θέλει να σκοτώσει αστυνομικούς.

Το γαλλικό κανάλι BFM TV μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν 39 ετών και κατοικούσε στο Σαν Ντενί.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ Ανρί Μπραντέ επιβεβαίωσε ότι οι αρχές ερευνούσαν το διαμέρισμα του δράστη.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Reuters μετέδιδε ότι οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον δεύτερο ύποπτο της επίθεσης στο Παρίσι.

To πρακτορείο, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει στη διάθεσή του το σχετικό έγγραφο, αναφέρει ότι ο δεύτερος ύποπτος έφτασε στη Γαλλία με τρένο από το Βέλγιο.
Πηγή ethnos.gr

The post Το ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα