Το χρέος στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Βενιζέλου με Σόιμπλε και Ρεν

Απαραβίαστες είναι οι τέσσερις «κόκκινες γραμμές» που έχουν θέσει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Ενόψει της σημερινής συνάντησης τους, η οποία πραγματοποιείται σε ένα ιδιαιτέρως

βαρύ κλίμα εξαιτίας των προκλητικών απαιτήσεων της τρόικας, ο κ. Βενιζέλος συγκάλεσε την Κυριακή το απόγευμα σύσκεψη του στενού επιτελείου του.

Σε αυτήν ενημέρωσε τους συνεργάτες του για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και με τον επίτροπο Όλι Ρεν.

Οι επικοινωνίες αυτές έγιναν με πρωτοβουλία των δύο ευρωπαίων πολιτικών και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι κανένας τους δεν έθεσε ζήτημα πλειστηριασμών, μολονότι συζητήθηκε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Αντιθέτως, συζητήθηκε το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, τόσο ο κ. Σόιμπλε όσο και ο κ. Ρεν αντιμετωπίζουν θετικά την έναρξη των σχετικών συζητήσεων τον Απρίλιο και επιπλέον εξέφρασαν τη στήριξη τους στις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Κατόπιν τούτων, η ελληνική πλευρά δεν έχει κανέναν λόγο να υποχωρήσει στις πιέσεις της τρόικας παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς που δέχεται.

Ιδίως, εξαιτίας της βεβαιότητας που υπάρχει σε ανώτατους κυβερνητικούς κύκλους ότι πίσω από τις πιέσεις της τρόικας κρύβεται η αντιπαράθεση του ΔΝΤ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και λιγότερο οι αδυναμίες υλοποίησης των συμφωνηθέντων με τους εταίρους.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα